Gå til indholdPaul Simon : en biografi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

277 sider

Udgivet

2018

genre/form

biografierOriginaludgave

2018


Beskrivelse


Om musikeren og mennesket Paul Simon (f. 1941) fra hans gennembrud med nummeret "The sound of silence" midt i 1960'erne med Art Garfunkel (f. 1941) til hans farvel-turné "Homeward Bound" og det nye album "In the blue light" i 2018


Anmeldelser (1)


15. okt. 2018

Biografisk bog om Paul Simons liv og karriere. For læsere af biografier og rockhistorisk interesserede.

Bogen fortæller historien om Paul Simon fra hans opvækst i New York-bydelen Queens, over mødet og samarbejdet med Art Garfunkel, til den store succes som solist fra midten af halvfjerdserne og frem til det seneste album fra 2018, samt om de nederlag, fiaskoer og stridigheder der har været i karrieren og ikke mindst de musikalske grænsesøgninger og chancer Paul Simon ofte har taget musikalsk og kunstnerisk. Ikke mindst i 1980'erne, hvor han under apartheid styret indspillede hovedværket "Graceland" med sydafrikanske musikere. Bogen fortæller om en følsom men målrettet musiker, der følger sine visioner og konstant er søgende musikalsk. Endvidere får vi lidt baggrundsviden om Simons barndom og familieliv, men bogens fokus er primært Paul Simons offentlige karriere som musiker. Bogen er forsynet med både en diskografi og bibliografi.

Bogen er informativ, velskrevet og spændende fortalt. Karsten Jørgensen har gjort et stort arbejde med sin research og man bliver som læser grebet af bogen, hvis sprog har en god fremdrift. Dog er der mange citater fra ældre interviews, og det præger som sådan bogen at forfatteren ikke selv har foretaget nogen i forbindelse med arbejdet med bogen.

Om Paul Simon


John Lennon


findes også Peter Ames Carlins fra 2017. Karsten Jørgensen har tidligere skrevet biografier om væsentlige navne, bl.a. John LennonOm Paul Simon findes også Peter Ames Carlins Paul Simon fra 2017. Karsten Jørgensen har tidligere skrevet biografier om væsentlige navne, bl.a. Om Paul Simon findes også Peter Ames Carlins Paul Simon fra 2017. Karsten Jørgensen har tidligere skrevet biografier om væsentlige navne, bl.a. John Lennon.

Lektørudtalelse

Af

Michael V Jensen


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2019

Bog

2018

Lydbog (cd-mp3)

2018

Ebog

2018