Gå til indholdBøger / faglitteratur / biografier

Paul Simon : biografi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

435 sider, tavler

Udgivet

2017

Ophav

Peter Ames Carlin(forfatter)

Ebbe Rossander(oversætter)
Genre og formbiografier

Beskrivelse


Om musikeren og mennesket Paul Simon (f. 1941), og de store op- og nedture siden gennembrudet med nummeret "The sound of silence" midt i 1960'erne med vennen Art Garfunkel (f. 1941)


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. okt. 2017

af

af

Louise Urban Andersen

d. 4. okt. 2017

Omfattende biografi om Paul Simon. Bogen vil primært have interesse for musikinteresserede.

Simon & Garfunkel udgav for mere end et halvt århundrede siden et af deres største hits "The Sound of Silence", der gav stemme til en hel generations følelse af håbløshed, ensomhed og afmagt. Den ene halvdel af duoen, Paul Simon, sættes under lup i denne biografi, der tager sit afsæt i Simons forfader af samme navn. Der er fortællinger om den første spæde begyndelse for det, der senere skulle blive til Simon & Garfunkel, og der berettes om Simons beslutsomhed overfor mennesker, der har villet udnytte duoens materialer. Hans lave selvværd gav ham problemer, dels for sig selv, men også i forholdet til Art Garfunkel. Carlin har skrevet flere biografier om prominente musikere, bl.a. Bruce Springsteen og Paul McCartney.

Carlins biografi giver et godt overblik over Simons fantastiske karriere, der dog ikke følges kronologisk. Der er punktnedslag, der dykker dybt i Simons langvarige skriveblokader og personlige problemer, og der beskrives langt ned i detaljen om Pauls liv. For de musikinteresserede vil det være en guldgrube af information, mens det for andre vil være en tand for detaljeret.

Biografien er den første på dansk om Paul Simon. Den engelsksprogede findes på nogle danske biblioteker, men dens omfang er langt fra så stort som indeværende bogs.


Kristeligt dagblad

d. 15. nov. 2017

af

af

Sara Maarup Thomsen

d. 15. nov. 2017


Weekendavisen

d. 22. dec. 2017

af

af

René Gummer

d. 22. dec. 2017Informationer og udgaver

2017

Bog

Peter Ames Carlin

People'sPress, 1. udgave

2017

E-bog

Peter Ames Carlin

People'sPress, 1. udgave

2017

Lydbog (online)

indlæser: Bent Otto Hansen

People'sPress