Gå til indholdBøger / faglitteratur

Patteprinsen og de skinhellige drager : feministiske billeder


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

157 sider

Udgivet

2012

Ophav
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


I en blanding af fiktion, selvbiografi og kulturanalyse, skildrer forfatteren udviklingen fra 70'er-feminismen over døtrenes opgør med rødstrømpe-mor i 90'erne frem til dagens blå (anti)feminisme. Og hun beskriver det kvindesyn som er fremherskende i tidens aktuelle debatter


Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. feb. 2012

af

af

Anny Skov Madsen

d. 28. feb. 2012

Feminisme og ligestilling diskuteres, som det ser ud fra den aktuelle debat. For meningsdannere og debattører og andre, der interesserer sig for mediernes magt og holdningsdannelser inden for temaet.

Feminismen og den kønspolitiske debat lægges ifølge forfatteren Jette Hansen for had i disse år. Hun undersøger især nogle yngre borgerlige bloggere bl.a. fra Damefrokosten.com, Anne Sophia Hermansen og m. fl. fra de Berlingske Medier. De gør op med den ældre generation af feminister og deres synspunkter. Den anonyme blogger Bitterfissen Bethany spiller med sine ekstreme synspunkter også en rolle. I en blanding af selvbiografi og kulturanalyse beskriver forfatteren udviklingen, holdningsskredet og den intense og til tider personkrænkende debat. Hun medtager eksempler fra debatten hvor der udtrykkes et negativt syn på kvinden og morrollen, bl. a. sagen om Jørgen Leth, de ammende mødre i Illum og direktøren for Kvinfo, E. Møller Jensen.

Bethany Hansen: En bitterfisses bekendelser, 2012, er en anonym debattør i striden. Der er ikke andre bøger om den aktuelle debat.

Bogen giver indsigt i en central debat, som er et led i et generations- og moderopgør med ligestillingen. Debatten foregår på nogle højreorienterede blogs, og den lægger den kvindepolitiske kamp og feminismen for had. Den rå retorik er skræmmende, fordi den føres lidt i det skjulte, men alligevel har debatten en meningsdannende effekt. Det er gjort skarpt og vittigt med nye nuancer på kvindekampen.


KVINFOs webmagasin [online]

d. 8. mar. 2012

af

af

Kajsa Ekis Ekman

d. 8. mar. 2012


Berlingske tidende

d. 8. mar. 2012

af

af

Sarah Skarum

d. 8. mar. 2012


Politiken

d. 8. mar. 2012

af

af

Lars Hedebo Olsen

d. 8. mar. 2012


Weekendavisen

d. 9. mar. 2012

af

af

Leonora Christina Skov

d. 9. mar. 2012


Information

d. 9. mar. 2012

af

af

Marie Louise Kjølbye

d. 9. mar. 2012


Danske kommuner

Årg. 43, nr. 8 (2012)

af

af

Tom Ekeroth

Årg. 43, nr. 8 (2012)Informationer og udgaver

2012

Bog

Jette Hansen (f. 1960)

C&K, 1. udgave