Bøger / faglitteratur / udstillingskataloger

Patriot og verdensborger : brygger J.C. Jacobsen 200 år


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med udstilling.

Om grundlæggeren af Carlsberg-bryggerierne J.C. Jacobsen (1811-1887), der både var patriot og globalist. Om hans opvækst og dannelse og om hans lange udlandsrejser og oprettelsen af Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. jan. 2012

af

af

Torben Wendelboe

d. 13. jan. 2012

Værket henvender sig til et publikum med interesse for brygger J.C. Jacobsen - og til et publikum med interesse for dansk museumshistorie.

Værket markerer 200-året for brygger J.C. Jacobsens fødsel 1811. Det nationalhistoriske museum på Frederiksborg kan takke bryggeren for sin eksistens. Han var med til at genopføre slottet efter den fatale brand 1859, og han udkastede ideen til og finansierede også skabelsen af det nationalhistoriske museum, der findes den dag i dag. Bryggeren var dybt optaget af Danmarks historie, og han var en flittig turist, der sugede til sig af andre landes måder at forvalte nationalhistorien på. Resultatet blev samlingen med ikke mindst de mange billeder fra fædrelandets historie, som han lod male. Det lille værk fortæller i artikler om bryggerens rejser og nationalhistoriske engagement og om museets skabelse. Dertil er værket et katalog til udstillingen "Patriot og verdensborger", hvor de mange billedtekster formidler megen viden om de genstande, udstillingen bød på. Samlet set et rigtig godt billede af museet og bryggeren i forening. Frederiksborgmuseet udsendte 1997 et lignende værk J.C. Jacobsen og Frederiksborg, så emnet er velbelyst. Flot illustreret, indbydende og letlæst.

Anvendelse i et felt fra fx Glamann Bryggeren, 5.udg. 2011, og Bjerager Brygger for folket, 2011 - til fx et museumshistorisk værk som Christensen - at give af et godt hjerte og et glad sind, 2010.

Fin lille udgivelse om bryggeren og hans nationalhistoriske museum.