Gå til indholdPater Pio : mennesket og mystikeren


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

185 sider: ill.

Udgivet

2008

genre/form

biografierOriginaludgave

2008


Beskrivelse


Om den italienske kapucinermunk pater Pio (1887-1968), hans liv og virke. Med uddrag fra hans egne breve


Anmeldelser (1)


18. aug. 2008

En beretning om en usædvanlig munk, pater Pio (1887-1968), der var en af det tyvende århundredes store mystikere. Få år efter sin død blev han helgenkåret i 2002.

Peter Pio var præst, der brugte mange timer på at høre skriftemål og vejlede folk. Bogen giver de nødvendige biografiske oplysninger, men forsøger også at give et indblik i Peter Pios sjæl. Han var også en lidelsernes mand, der næsten hele livet bar Jesu sårmærker (stigmata) på sin krop, og hans liv var i det hele taget fyldt med overnaturlige gaver. Forfatteren giver en spændende skildring af både mennesket og mystikeren, og herunder også hans bevidnede evne til at være to steder på én gang (bilokation). Forfatteren er exam.art. i litteraturvidenskab.

Inge Stoltenberg har skrevet Pater Pio : en af vor tids største mystikere, 2005, men se også Niels Christian Hvidt: Mirakler, 2002.

Bogen kan læses som en spændende biografi skrevet i et læsevenligt sprog, men skildrer også i denne sympatiske beretning et usædvanligt menneske, der hele sit liv tiltrak mennesker, der i hans messer oplevede Jesu korsoffer nærværende, som Lars Messerschmidt skriver i forordet. Det er naturligvis overladt til læseren at tro på beretningerne og omkring miraklerne skal læseren muligvis overskride en personlig tærskel. Det må dog tages i betragtning, at mange tusinde pilgrimme hvert år besøger Sankt Pio-basilikaen og dermed demonstrerer deres tro.

Lektørudtalelse

Af

Hans Michelsen


Informationer og udgaver

Ebog

2016

Bog

2008