Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Patent på mord

Del 1 af MandixDetaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

280 sider

Udgivet

2020

Ophav

Lisbeth A. Bille(forfatter)

Steen Bille(forfatter)
Genre og formroman, krimi, romaner
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2018


Beskrivelse


Hårdtslående videnskabskrimi fra det københavnske forskermiljø. Den tidligere politimand Freddie Mandix må i sit nye job i Forskningsministeriet undersøge et anonymt tip om forskningsforsøg med leukæmimedicin til børn. Et tip, der fører videre til svindel, fiktive resultater og en myrdet forsker. For krimilæsere


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. okt. 2020

af

af

Sanna Stagaard Gade

d. 6. okt. 2020

Hårdtslående videnskabskrimi fra det københavnske forskermiljø. Den tidligere politimand Freddie Mandix må i sit nye job i Forskningsministeriet undersøge et anonymt tip om forskningsforsøg med leukæmimedicin til børn. Et tip, der fører videre til svindel, fiktive resultater og en myrdet forsker. For krimilæsere.

Freddie Mandix er tidligere politimand, som efter at have været på sit eget private hævntogt må lede efter job uden for politistyrken. Han får job i en nyoprettet enhed i Forskningsministeriet: Forskning og Sikkerhed. Enheden på tre personer skal undersøge svindel, plagiat, falske forsøg og sminkede rapporter i den danske forskerverden. Det nye job sætter hans efterforskningsevner på spil i forskerverdenen, hvor han kommer til at undersøge både mord, stalking og større sammensværgelser. Samtidig med sit nye job, må Freddie også tage sig af sin stofafhængige lillebror, hans narkogæld og ukendte lille datter. Serien er originalt lavet til Storytel i 2018.

Der er fart over feltet. Freddie er en hårdtslående, kompliceret hovedperson med mange problemer og hemmeligheder, der alligevel kommer op til overfladen og gør hans liv sværere. Det er tre underholdende krimier, men det er ikke alle tråde i serien, der bliver samlet til sidst.

Andre danske krimier med fokus på forskerverdenen er MetusalemgenetSvalens graf


, Svalens graf og Bille-parrets krimiserie "En Thea Vind-krimi"Andre danske krimier med fokus på forskerverdenen er Metusalemgenet, og Bille-parrets krimiserie "En Thea Vind-krimi".Informationer og udgaver

2020

Bog

Lisbeth A. Bille

People'sPress, 1. udgave

2018

E-bog

Lisbeth A. Bille

Storyside

2021

Lydbog (online)

indlæser: Peter Carstens

Storyside