Gå til indholdPatent på mord


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

280 sider

Udgivet

2020

genre/form

roman,

krimi,

romanerOriginaludgave

2018


Beskrivelse


Hårdtslående videnskabskrimi fra det københavnske forskermiljø. Den tidligere politimand Freddie Mandix må i sit nye job i Forskningsministeriet undersøge et anonymt tip om forskningsforsøg med leukæmimedicin til børn. Et tip, der fører videre til svindel, fiktive resultater og en myrdet forsker. For krimilæsere


Anmeldelser (1)


6. okt. 2020

Hårdtslående videnskabskrimi fra det københavnske forskermiljø. Den tidligere politimand Freddie Mandix må i sit nye job i Forskningsministeriet undersøge et anonymt tip om forskningsforsøg med leukæmimedicin til børn. Et tip, der fører videre til svindel, fiktive resultater og en myrdet forsker. For krimilæsere.

Freddie Mandix er tidligere politimand, som efter at have været på sit eget private hævntogt må lede efter job uden for politistyrken. Han får job i en nyoprettet enhed i Forskningsministeriet: Forskning og Sikkerhed. Enheden på tre personer skal undersøge svindel, plagiat, falske forsøg og sminkede rapporter i den danske forskerverden. Det nye job sætter hans efterforskningsevner på spil i forskerverdenen, hvor han kommer til at undersøge både mord, stalking og større sammensværgelser. Samtidig med sit nye job, må Freddie også tage sig af sin stofafhængige lillebror, hans narkogæld og ukendte lille datter. Serien er originalt lavet til Storytel i 2018.

Der er fart over feltet. Freddie er en hårdtslående, kompliceret hovedperson med mange problemer og hemmeligheder, der alligevel kommer op til overfladen og gør hans liv sværere. Det er tre underholdende krimier, men det er ikke alle tråde i serien, der bliver samlet til sidst.

Andre danske krimier med fokus på forskerverdenen er Metusalemgenet


Svalens graf


, Svalens graf og Bille-parrets krimiserie "En Thea Vind-krimi"Andre danske krimier med fokus på forskerverdenen er Metusalemgenet, og Bille-parrets krimiserie "En Thea Vind-krimi"Andre danske krimier med fokus på forskerverdenen er Metusalemgenet, Svalens graf og Bille-parrets krimiserie "En Thea Vind-krimi".

Lektørudtalelse

Af

Sanna Stagaard Gade


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2021

Bog

2020

Ebog

2018