Bøger / faglitteratur til børn

Patchwork til skole og hjem


Beskrivelse


Syning i patchwork med brug af stamps. Om selve stampteknikken, stoffer, syning, montering og quiltning samt ca. 25 modeller med stampsyning.
side 14: Tevarmere; side 15: Dækkeservietter; side 18: Grydelapper; side 19-25: Puder (Tigerpude, hestepude og hundepude); side 26-30: Pennalhuse; side 30-31: Toilettasker; side 31-35: Tasker (Indkøbstasker); side 37-38: Hestedækkener; side 38-40: Tæpper (Hundetæppe og legetæppe); side 41-43: Bogomslag.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. juni 2000

af

af

Tove Delica

d. 23. juni 2000

At sy patchwork med stamps vil sige at sy blokke, hvor selve mønstret er tegnet op på et fundament, hvorpå man så syr sine stoffer. Teknikken er nem og præcis, så også store børn vil kunne opnå gode resultater med den. Bogen indledes med en omhyggelig vejledning i teknikken, en hurtig beskrivelse af montering og quiltning af det færdige arbejde, og derpå vises over 25 stamps, de fleste med blomster- og dyremotiver. Alle stampsene er brugt til nyttige ting som f.eks. tæpper, puder og tasker. Motiverne er vist i fuld størrelse lige til at tegne over på vlieseline, og sværhedgraden er angivet ved et antal æbler. Det er en anvendelig bog, præget af forfatterens farveglæde, erfaring og uhøjtidelige tilgang til sin hobby. Bogen kan både give erfarne quiltere ny inspiration og bruges af børn fra 10-12 år, som dog må have voksenhjælp til at monterer stampsene, idet bogens anvisning på dette er ret kortfattet. Bogen kommer i en ny serie hobbybøger Tidens hobby.


Bibliotekernes vurdering

d. 23. juni 2000

af

af

Hans Radsted (skole)

d. 23. juni 2000

Der kommer en stadig strøm af bøger med syanvisninger på patchwork, men ikke så mange med temaet "stamps", som er blokke, hvor mønstret er tegnet op på et fundament, som man så kan sy sine stoffer på. Bogen indledes med et lille kursus om stamps, stoffer, syning, montering, quiltning og applikation. Så følger selve modellerne, som er meget varierede fra omslag til A4 mapper over puder, tasker og til tæpper, endog et til yndlingshesten. De enkelte emner er beskrevet med materialeforbrug, grundig syvejledning, tegninger, tilhørende stamp og endelig et udmærket farvebillede af det færdige resultat. Hvert stamp er afmærket med æbler alt efter sværhedsgrad og der er en god overvægt til den lettere side. At kunne anvende forslagene kræver en god syteknik, helst skal man kunne bruge en symaskine, og så skal man være god til at læse. I folkeskolen vil bogen derfor mest kunne anvendes som inspiration i faget håndarbejde, men selvfølgelig også hjemme, hvis eleven her har en interesseret voksen vejleder og samarbejdspartner.Informationer og udgaver