Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Passatvind og flyvefisk : beretning om en jordomsejling


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
223 sider: ill. i farver
Udgivet
2010
Ophav
Genre og form
rejsebeskrivelser

Beskrivelse


Rejseberetning fra en mand, der forfulgte sin drøm og satte karrieren og det "normale" liv på stand-by i to år for at sejle jorden rundt i en 42-fods havkrydser af typen Phantom 42.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. juni 2010

af

af

Birgit Hald

d. 18. juni 2010

Alle, der drømmer om langturssejlads, kan her få næring til drømmene og nyde godt af forfatterens erfaringer.

Jan Bertelsen begyndte allerede som dreng at drømme om at sejle jorden rundt, og i modsætning til mange andre langturssejlere ventede han ikke til han skulle på pension med at føre drømmen ud i livet. Efter i fem måneder at have sejlet som gast i Middelhavet og Caribien besluttede han at det skulle være nu og gik i gang med at finde en egnet båd og de rette gaster. Han ender med at sejle rundt om jorden på 2 år i en 42 fods sejlbåd med 30 forskellige medfinansierende gaster. Det er en traditionel, kronologisk rejsebeskrivelse skrevet i et godt sprog. Læseren følger Jan og hans gaster gennem dejlige og dramatiske oplevelser, får lidt fakta om de besøgte steder og kan på alle bogens opslag nyde gode farvefotos fra livet om bord og på land. Til sidst får læseren Jans overvejelser om hvad han skulle have gjort anderledes, ordforklaringer på de specielle sejlerudtryk samt en vindstyrketabel.

I de senest udkomne rejseskildringer af langturssejladser, Dörner: I samme båd, 2009, 6 år på havet af Østergaard Rasmussen, 2008 og Aulkær Andersen: Land i sigte, 2007 har det været familier eller venner der sammen har planlagt og gennemført sejladserne, hvorimod det her er et enmandsprojekt med skiftende gaster.

Udmærket sørejseskildring med gode farvefotos.