Gå til indholdParisiske digte


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

132 sider

Udgivet

2020

genre/form

digteOriginaludgave

2020


Beskrivelse


Digte. Poetiske aftryk af den særlige ånd, der kendetegner Paris på godt og ondt


Anmeldelser (1)


4. feb. 2020

Vildskabens, anarkiets og poesiens Paris hyldes i denne digtsuite. For francofile eller bare yndere af eminent billeddannende lyrik.

"Denne rejse er poesiens rejse /Jeg længes efter at tale med hver og en/Af mine drømme på frihedens terrasse. /Jeg længes efter at tage mine ord/På en Paris-tur, /Så de kan se, hvad de vil, /Og fremsige, hvad de ønsker" er forfatterens intro til denne rejse rundt i Paris. Som medrejsende kommer vi gennem såvel forskellige bydele som forskellige tidsperioder, vi møder nutidens sexarbejdere og fortidens store kunstnere, vi drømmer, drikker, elsker, smiler, væmmes, undres og længes. Indeholder litteraturlise og stort noteapparat. Reza Farmand (f. 1956 i Iran), der har boet i Danmark siden 1985, debuterede i 1983 og har siden udgivet 20 bøger. Nærværende titel er oversat og let om bearbejdet efter den persiske originaludgave.

En digter rundet ikke kun af Irans/Persiens store litterære traditioner men også med tråde til Walt Whitman, Federico García Lorca, Pablo Neruda og Tomas Tranströmer, giver interessante vinkler på og tolkninger af Paris. Lektøren her kan næsten ikke vente med at gense byernes by med denne udgivelse i bagagen.

Persisk poesi fra klassisk tid til nutiden møder vi i Persisk A=V=A=N=T=G=A=R=D=E poesi 1930-2015


Kun stemmen bliver tilbage


Glimt af Irans kulturPartouī az ši'r e fārsī


Vingeslag


Hvalerne i Paris


, Kun stemmen bliver tilbage, Glimt af Irans kultur og Vingeslag. Et andet lyrisk bud på Paris giver Pia Tafdrup i Hvalerne i ParisPersisk poesi fra klassisk tid til nutiden møder vi i Persisk A=V=A=N=T=G=A=R=D=E poesi 1930-2015, , Glimt af Irans kultur og Vingeslag. Et andet lyrisk bud på Paris giver Pia Tafdrup i Hvalerne i ParisPersisk poesi fra klassisk tid til nutiden møder vi i Persisk A=V=A=N=T=G=A=R=D=E poesi 1930-2015, Kun stemmen bliver tilbage, Glimt af Irans kultur og Vingeslag. Et andet lyrisk bud på Paris giver Pia Tafdrup i Hvalerne i ParisPersisk poesi fra klassisk tid til nutiden møder vi i Persisk A=V=A=N=T=G=A=R=D=E poesi 1930-2015, Kun stemmen bliver tilbage, Glimt af Irans kultur og . Et andet lyrisk bud på Paris giver Pia Tafdrup i Hvalerne i ParisPersisk poesi fra klassisk tid til nutiden møder vi i Persisk A=V=A=N=T=G=A=R=D=E poesi 1930-2015, Kun stemmen bliver tilbage, Glimt af Irans kultur og Vingeslag. Et andet lyrisk bud på Paris giver Pia Tafdrup i Persisk poesi fra klassisk tid til nutiden møder vi i Persisk A=V=A=N=T=G=A=R=D=E poesi 1930-2015, Kun stemmen bliver tilbage, Glimt af Irans kultur og Vingeslag. Et andet lyrisk bud på Paris giver Pia Tafdrup i Hvalerne i Paris.

Lektørudtalelse

Af

Heidi Mørch


Informationer og udgaver

Bog

2020

Ebog

2020