Gå til indholdBøger / faglitteratur

Parasitter i habitter : om personer, der forgifter arbejdspladsen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

183 sider

Udgivet

2013

Ophav

Sanne Udsen(forfatter)
Målgruppe

til voksne


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. maj. 2013

af

af

Alma Lind Jensen

d. 24. maj. 2013

Bogen rammer bredt med sin underholdende tilgang og tone og sit interessante stof, selvom den vel i første omgang er tiltænkt medarbejdere og ledere på arbejdspladser, som oplever eller har oplevet en psykopat med lederansvar.

Sanne Udsen er cand.polit. og forfatter til bl.a. Stein og drømmefabrikken, 2009, og Psykopater i jakkesæt, 2. udg. 2010, så det er en forfatter på hjemmebane, der her fortsætter i sit spor nu med parasitter i habit, som i virkeligheden er den samme type som psykopaterne i jakkesæt, og jeg synes, det er en god idé at kalde dem et skældsord som parasit og ikke en psykiatrisk diagnose. Men i bogen er det stadig psykopater, der tales om. Udsen indleder ved at gennemgå 11 spilleregler, som gælder på (stort set) enhver dansk arbejdsplads. Det er spilleregler, der gradbøjes i en vis udstrækning overalt, men parasitterne overholder dem overhovedet ikke. Men ellers fortsætter hun med at identificere psykopatien, finde ud af, hvad fordelene ved psykopati kunne være, at vi andre fx godt kunne lære noget af dem. Samt hvad man kan gøre for slet ikke at få dem ind i virksomheden, og, hvis skaden er sket, hvordan man slipper af med dem. Bogen er fuld af anonyme og navngivne eksempler. Meget interessant læsning.

Udover forfatterens tidligere bog om giftige chefer findes Forklædt : pæne psykopater og deres ofre, 2. udg. 2010.

Bogen vil som forfatterens tidligere bøger gå rent ind hos publikum, for psykopatien er endnu ikke udryddet på chefgangene.


Berlingske tidende

d. 7. jul. 2013

af

af

Henrik Ørholst

d. 7. jul. 2013


Weekendavisen

d. 26. jul. 2013

af

af

Rasmus Dahlberg

d. 26. jul. 2013


Danske kommuner

Årg. 44, nr. 20 (2013)

af

af

Søren Thorup

Årg. 44, nr. 20 (2013)Informationer og udgaver

2013

Bog

Sanne Udsen

L&R Business, 1. udgave

2013

Ebog

Sanne Udsen

L&R Business, 1. e-bogsudgave

2019

Lydbog (net)

indlæser: Mikkel Schou

Lindhardt og Ringhof