Bøger / faglitteratur / bibliografier

Paradoksets kunst : om David Lynch og hans film


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Analyse af den amerikanske filminstruktør David Lynchs (f. 1946) filmproduktion med det formål at beskrive filmenes bevidst paradoksale univers.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2014

af

af

Peter Martin Jørgensen

d. 1. okt. 2014

Grundigt indblik i både David Lynchs filmproduktion og krøllede hjerne. For Lynch-fans, studerende og filmnørder. Oplagt at formidle sammen med Lynchs film og "damn good coffee".

Andreas Halskov er cand.mag. i filmvidenskab, fungerer som medieekspert i fx tv og har medforfattet en række artikler og bøger om filmmediet. I første halvdel af bogen gennemgås Lynchs filmverden med både et blik på manden og hans filmværk. Forfatteren fokuserer altså på begge sider af de paradokser og modsætninger, der omgærder den lettere excentriske filmmand. Er han ironisk eller oprigtig patetisk? Kan man tolke ham, eller skal man blot læne sig tilbage og sanse hans film. I anden halvdel stilles en række paradokser op. De behandler forskellige vinkler på Lynchs univers som æstetikken, genrerne, fortællingen, virkeligheden og forståelsen af hans film. Samlet dækker bogen hans film fra første kunstfilm i 1968 til nu. Timingen i bogen må siges at være godt valgt, da der samtidig med bogens udgivelse er offentliggjort nye, planlagte afsnit af Twin peaks, 25 år efter de sidste. Det faglige niveau er højt, og Halskov, der uden tvivl er passioneret Lynch-fan, kommer vidt omkring i citater, noter og videre læsning.

Bogen David Lynch i vore øjne har et mere psykologisk afsæt.

En grundig og flot bog om David Lynchs filmværk, der vil glæde fans og nørder og være nyttig for studerende. I lyset af den snarlige forsættelse på Twin peaks spåes denne bog efterspørgsel.