Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Paradisets børn

Del 3 af Zonen

Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
96 sider: ill.
Udgivet
2015
Ophav
Genre og form
roman, science fiction
Målgruppe

For 9-12-årige

Originaludgave
2015

Beskrivelse


Science fiction. Børnene Ona og Jos er blevet forvist til det forbudte område, Zonen. Her møder de en sekt, der kalder sig for Paradisets børn. Her finder de frem til sandheden om fortiden, og om hvad der gik galt. Det går nu op for dem, at De Klogeste har fyldt dem med løgne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. maj 2015

af

af

Vera Hollerup

d. 12. maj 2015

Alle 9-12-årige vil elske denne spændende fremtidsserie om de to venner, Ona og Jos, der er på eventyr i en smadret verden.

Pigen Ona og drengen Jos lever i et fremtidssamfund efter en verdenskatastrofe. I landsbyen tror folk, at Ona og Jos er troldmænd, og de bliver fanget og bragt for byens øverste råd, De Klogeste. Børnene dømmes til forvisning for evigt til det forbudte område uden for byen, kaldet Zonen. Her møder Ona og Jos den hemmelige sekt, Paradisets Børn. Fra dem erfarer Ona og Jos, hvad der gik galt med samfundet engang i fortiden. De vil nu tage tilbage til landsbyen for at få De Klogeste til at indrømme deres løgne. Denne bog er tredje bind i science fiction-serien "Zonen". Bogen er illustreret med mange sort/hvide tegninger, og bagest i bogen er der en lille smagsprøve på seriens fjerde bind.

Det er en rigtig spændende bog med nogle sympatiske og interessante hovedpersoner. Hvis man gerne vil læse science fiction, er "Zonen" et godt sted at begynde. Historien er godt fortalt, og det fremmedartede og dystre miljø udgør nogle eventyragtige og uhyggelige kulisser, hvor de hæsblæsende action-scener finder sted. Bemærk den flotte forside, hvor hovedpersonerne beundrer et af fortidens mirakler - en elektrisk pære.

Har man mod på mere af samme type, kan man kaste sig over Josefine Ottesens fine og meget roste science fiction-serie, "Det døde land". Den er mere barsk og er beregnet for lidt ældre læsere.