Gå til indholdPapirbryllup


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

178 sider

Udgivet

2019

genre/form

roman,

young adultOriginaludgave

2019


Beskrivelse


Ungdomsroman om to unge kvinders ulige venskab, som handler om madorgier, fester og knalderegler


Anmeldelser (5)


17. dec. 2018

Vellykket ungdomsroman med thriller-elementer om et ulige venskab mellem to unge kvinder. For alle med interesse for ny dansk litteratur og især unge under uddannelse. Fra 14 år.

Ungdomsroman om Pil og Mia, der forbereder "papirbryllup" for at fejre, at de har boet sammen i næsten et år. De er begge studerende og bor i en to-værelseslejlighed i København, som Pil har lejet. Historien bliver fortalt af Mia, der veksler mellem at fortælle om festen og en række tidligere episoder i deres fortid og fælles samliv med fx madorgier, temafester og knalderegler. Fremtiden bliver forstyrret af, at udlejeren vil lave lejligheden om til andelsbolig og Pil og Mia skal måske finde en nyt fælles hjem. Men der opstår langsomt sprækker i deres venskab. For hvem er Mia egentlig? Laura Ringo har tidligere skrevet Cremasterrefleksen


Ungdomsroman om Pil og Mia, der forbereder "papirbryllup" for at fejre, at de har boet sammen i næsten et år. De er begge studerende og bor i en to-værelseslejlighed i København, som Pil har lejet. Historien bliver fortalt af Mia, der veksler mellem at fortælle om festen og en række tidligere episoder i deres fortid og fælles samliv med fx madorgier, temafester og knalderegler. Fremtiden bliver forstyrret af, at udlejeren vil lave lejligheden om til andelsbolig og Pil og Mia skal måske finde en nyt fælles hjem. Men der opstår langsomt sprækker i deres venskab. For hvem er Mia egentlig? Laura Ringo har tidligere skrevet Cremasterrefleksen.

Romanen er letlæselig med et kontant, humoristisk og kortfattet sprog. Mia kalder fx konsekvent sin bachelorvejleder for Lektor Lort og Pils kæreste for Idioten og personerne i deres omgangskreds har navne efter roller i Tv-serien Matador. Bogens opbygning skaber suspense og driver læseren frem mod en overraskende slutning.

Romanen Nielsine


Dette burde skrives i nutid


har også fokus på identitet og ungdom i et unikt sprog. Ligesom Dette burde skrives i nutid også beskriver hvordan det at studere sommetider handler om alt muligt andet end forelæsningerRomanen Nielsine har også fokus på identitet og ungdom i et unikt sprog. Ligesom også beskriver hvordan det at studere sommetider handler om alt muligt andet end forelæsningerRomanen Nielsine har også fokus på identitet og ungdom i et unikt sprog. Ligesom Dette burde skrives i nutid også beskriver hvordan det at studere sommetider handler om alt muligt andet end forelæsninger.

Lektørudtalelse

Af

Lotte Klemens Thomhave

Kristeligt dagblad

Af

Damián Arguimbau

d. 2. apr. 2019

Politiken

Af

Steffen Larsen (f. 1943)

d. 16. feb. 2019

Information

Af

Kamilla Löfström

d. 22. feb. 2019

Børn & bøger

Af

Kent Poulsen (f. 1947-07-21)

Årg. 72, nr. 3 (2019)


Informationer og udgaver

Bog

2019

Lydbog (cd-mp3)

2019

Lydbog (net)

2019

Ebog

2019