Bøger / faglitteratur / biografier

Papa Hemingway : personlige memoirer


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
354 sider, tavler: ill.
Udgivet
2017
Ophav
Genre og form
biografier

Beskrivelse


En vens beretning om Ernest Hemingways (1899-1961) liv fra 1948 til hans tragiske selvmord i 1961. Med personlige anekdoter og flashbacks til Hemingways barndom og ungdom.

Anmeldelser (14)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

Preben Skov

d. 19. dec. 2018

Hemingway havde selv udset Hotchner, en amerikansk journalist og manuskriptforfatter, til at skrive sin biografi, og denne har kvitteret for tilliden med denne mesterlige psykologiske studie, der hæver sig højt over de to andre bøger på dansk af henholdsvis Kurt Singer og Leicester Hemingway. Hotchner traf første gang digteren i 1948, og det nære venskab mellem disse to varede ved indtil det omdiskuterede selvmord i 1961. For Hemingway var livet et fascinerende skuespil, som han iscene-satte med samme mesterskab som sine noveller og romaner. Hotchner har opdelt sin bog i fire store afsnit, et drama i fire akter om en mand, der legemligt og sjæleligt går i opløsning. Han havde levet hårdt og vildt, sådan som han havde ønsket, og da han ikke længere kunne skrive om det, gjorde han selv en ende på det. At Hemingways enke har protesteret mod udgivelsen er måske forståeligt, men ikke berettiget. De store må nu engang finde sig i mere end de mindre store.


Bibliotekernes vurdering

d. 30. nov. 2017

af

af

Louise Hede

d. 30. nov. 2017

Ernerst Hemingway, kaldet Papa Hemingway af venner, er en af de største forfattere fra det 20. århundrede. Vennen A.E. Hoetchner skrev en personlig biografi om de sidste år af Hemingways liv. For læsere af biografier og fans af Hemingways værker.

Forfatteren A.E. Hotchner møder Ernest Hemingway for første gang i 1948, hvilket bliver startskuddet på deres venskab, som varer indtil Hemingways død i 1961. Hoetchners biografi om Hemingway beskriver personlige anekdoter om den kendte forfatter, og sammenblander dem med flashbacks til Hemingways barndom og ungdom. Indeholder forord af Hoetchner og et afsnit om ham bagerst i bogen. Indeholder privatfotos.

Biografien kommer tæt på den kendte forfatters liv lige inden hans død. Et personligt portræt af Hemingway, både som menneske og som forfatter, skrevet af en nær ven.

Bogen er tidligere udkommet i 1967 på andet forlag: Papa HemingwayDet gode liv ifølge HemingwayHemingwayÅrhundredets mand. Nærværende udgaves indhold er næsten identisk med tidligere udgave. Eneste forskel er at der er andre privatfotos i den nye udgave, og et nyt afsnit om Hoetchner bagerst. I Det gode liv ifølge Hemingway har Hotchner samlet citater, breve og fotografier om sin ven og rejsekammerat. Den bog kan ses som forlængelse til nærværende bog, og har forord af Bo Tao Michaëlis. Michaëlis har ligeledes skrevet biografien Hemingway, som delvist bygger på Michaëlis' tidligere biografi Århundredets mandBogen er tidligere udkommet i 1967 på andet forlag: Papa Hemingway. Nærværende udgaves indhold er næsten identisk med tidligere udgave. Eneste forskel er at der er andre privatfotos i den nye udgave, og et nyt afsnit om Hoetchner bagerst. I har Hotchner samlet citater, breve og fotografier om sin ven og rejsekammerat. Den bog kan ses som forlængelse til nærværende bog, og har forord af Bo Tao Michaëlis. Michaëlis har ligeledes skrevet biografien Hemingway, som delvist bygger på Michaëlis' tidligere biografi Århundredets mandBogen er tidligere udkommet i 1967 på andet forlag: Papa . Nærværende udgaves indhold er næsten identisk med tidligere udgave. Eneste forskel er at der er andre privatfotos i den nye udgave, og et nyt afsnit om Hoetchner bagerst. I Det gode liv ifølge har Hotchner samlet citater, breve og fotografier om sin ven og rejsekammerat. Den bog kan ses som forlængelse til nærværende bog, og har forord af Bo Tao Michaëlis. Michaëlis har ligeledes skrevet biografien , som delvist bygger på Michaëlis' tidligere biografi Århundredets mandBogen er tidligere udkommet i 1967 på andet forlag: Papa Hemingway. Nærværende udgaves indhold er næsten identisk med tidligere udgave. Eneste forskel er at der er andre privatfotos i den nye udgave, og et nyt afsnit om Hoetchner bagerst. I Det gode liv ifølge Hemingway har Hotchner samlet citater, breve og fotografier om sin ven og rejsekammerat. Den bog kan ses som forlængelse til nærværende bog, og har forord af Bo Tao Michaëlis. Michaëlis har ligeledes skrevet biografien Hemingway, som delvist bygger på Michaëlis' tidligere biografi .


Politiken

d. 9. jan. 2018

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 9. jan. 2018


Weekendavisen

d. 2. feb. 2018

af

af

Morten Hesseldahl

d. 2. feb. 2018


Aktuelt

d. 5. nov. 1966

af

af

Thomas Winding

d. 5. nov. 1966


Berlingske tidende

d. 10. nov. 1967

af

af

Jørgen Budtz-Jørgensen

d. 10. nov. 1967


Berlingske aftenavis

d. 29. nov. 1968

af

af

Kelvin Lindemann

d. 29. nov. 1968


Aalborg stiftstidende

d. 12. okt. 1966

af

af

Peter H. Holst

d. 12. okt. 1966


Politiken

d. 18. nov. 1967

af

af

Ole Storm

d. 18. nov. 1967


Information

d. 10. nov. 1967

af

af

Ole Vinding

d. 10. nov. 1967


Aktuelt

d. 18. nov. 1967

af

af

Thomas Winding

d. 18. nov. 1967


Dannevirke

d. 9. apr. 1968

af

af

Flemming Everfelt

d. 9. apr. 1968


Land & folk

d. 3. jan. 1968

af

af

Peer Schaldemose

d. 3. jan. 1968