Bøger / faglitteratur / biografier

Pansergeneralen : nedslag i Jørgen Ejbøls liv og karriere


Beskrivelse


Et portræt af mediekrigeren Jørgen Ejbøl (f. 1942) der fortæller om begivenheder og episoder i sit liv. Mest markant er Muhammedkrisen, oprettelsen af JP/Politikens hus, ansættelser, fyringer og hans forhold til forskellige personer i det danske mediebillede. Den private Ejbøl dukker også glimtvis frem, bl.a. om hans brors forsvinden og senere formodede død.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. okt. 2016

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 28. okt. 2016

Biografi om journalist og tidligere chefredaktør og direktør for Jyllands-Posten, Jørgen Ejbøl. Til interesserede i markante skikkelser inden for de danske medier.

I denne biografi om Ejbøl, skrevet af Kirsten Jacobsen, kommer vi tæt på Jørgen Ejbøl der både er elsket og hadet i det danske mediebillede. I bogen fortæller Ejbøl om forskellige begivenheder og episoder i sit liv. Mest markant er Muhammedkrisen, oprettelsen af JP/Politikens hus, ansættelser, fyringer og hans forhold eller mangel på samme til forskellige personer i det danske mediebillede. Den private Ejbøl dukker også frem glimtvis, bl.a. om hans brors forsvinden og senere formodede død. Bogen er illustreret.

At læse om Ejbøl er spændende, da han ikke er bleg for at sige sin mening. Kirsten Jacobsen er god til at binde historierne sammen og komme med baggrundsfacts, men de kontroversielle udtalelser kommer Ejbøl selv med. Når man læser bogen må man ikke glemme at der er forskellige holdninger til Muhammedkrisen på JP. Ejbøl og redaktøren bag Muhammedtegningerne, Flemming Rose, nærer ikke et særligt varmt forhold til hinanden, hvilket man kan læse om i Roses De besatte.

Det er oplagt også at læse De besatteTøgerKastholm for at få en anden vinkel på Muhammedkrisen. Ellers minder bogen om andre biografier om markante mediepersonligheder som fx Tøger og KastholmDet er oplagt også at læse De besatte for at få en anden vinkel på Muhammedkrisen. Ellers minder bogen om andre biografier om markante mediepersonligheder som fx og KastholmDet er oplagt også at læse De besatte for at få en anden vinkel på Muhammedkrisen. Ellers minder bogen om andre biografier om markante mediepersonligheder som fx Tøger og .


Berlingske tidende

d. 2. nov. 2016

af

af

Ole Damkjær

d. 2. nov. 2016


Jyllands-posten

d. 4. nov. 2016

af

af

Lasse Jensen

d. 4. nov. 2016


Kristeligt dagblad

d. 4. nov. 2016

af

af

Henrik Hoffmann-Hansen

d. 4. nov. 2016


Weekendavisen

d. 4. nov. 2016

af

af

Frederik Stjernfelt

d. 4. nov. 2016


Danske kommuner

Årg. 47, nr. 32 (2016)

af

af

Tom Ekeroth

Årg. 47, nr. 32 (2016)