Gå til indholdPansergeneralen : nedslag i Jørgen Ejbøls liv og karriere


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

494 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2016

Originaludgave

2016


Beskrivelse


Et portræt af mediekrigeren Jørgen Ejbøl (f. 1942) der fortæller om begivenheder og episoder i sit liv. Mest markant er Muhammedkrisen, oprettelsen af JP/Politikens hus, ansættelser, fyringer og hans forhold til forskellige personer i det danske mediebillede. Den private Ejbøl dukker også glimtvis frem, bl.a. om hans brors forsvinden og senere formodede død


Anmeldelser (10)


28. okt. 2016

Biografi om journalist og tidligere chefredaktør og direktør for Jyllands-Posten, Jørgen Ejbøl. Til interesserede i markante skikkelser inden for de danske medier.

I denne biografi om Ejbøl, skrevet af Kirsten Jacobsen, kommer vi tæt på Jørgen Ejbøl der både er elsket og hadet i det danske mediebillede. I bogen fortæller Ejbøl om forskellige begivenheder og episoder i sit liv. Mest markant er Muhammedkrisen, oprettelsen af JP/Politikens hus, ansættelser, fyringer og hans forhold eller mangel på samme til forskellige personer i det danske mediebillede. Den private Ejbøl dukker også frem glimtvis, bl.a. om hans brors forsvinden og senere formodede død. Bogen er illustreret.

At læse om Ejbøl er spændende, da han ikke er bleg for at sige sin mening. Kirsten Jacobsen er god til at binde historierne sammen og komme med baggrundsfacts, men de kontroversielle udtalelser kommer Ejbøl selv med. Når man læser bogen må man ikke glemme at der er forskellige holdninger til Muhammedkrisen på JP. Ejbøl og redaktøren bag Muhammedtegningerne, Flemming Rose, nærer ikke et særligt varmt forhold til hinanden, hvilket man kan læse om i Roses De besatte


At læse om Ejbøl er spændende, da han ikke er bleg for at sige sin mening. Kirsten Jacobsen er god til at binde historierne sammen og komme med baggrundsfacts, men de kontroversielle udtalelser kommer Ejbøl selv med. Når man læser bogen må man ikke glemme at der er forskellige holdninger til Muhammedkrisen på JP. Ejbøl og redaktøren bag Muhammedtegningerne, Flemming Rose, nærer ikke et særligt varmt forhold til hinanden, hvilket man kan læse om i Roses De besatte.

Det er oplagt også at læse De besatte


Tøger


Kastholm


for at få en anden vinkel på Muhammedkrisen. Ellers minder bogen om andre biografier om markante mediepersonligheder som fx Tøger og KastholmDet er oplagt også at læse De besatte for at få en anden vinkel på Muhammedkrisen. Ellers minder bogen om andre biografier om markante mediepersonligheder som fx og KastholmDet er oplagt også at læse De besatte for at få en anden vinkel på Muhammedkrisen. Ellers minder bogen om andre biografier om markante mediepersonligheder som fx Tøger og Det er oplagt også at læse De besatte for at få en anden vinkel på Muhammedkrisen. Ellers minder bogen om andre biografier om markante mediepersonligheder som fx Tøger og Kastholm.

Lektørudtalelse

Af

Allan Thomsen Volhøj

Gymnasieskolen

Af

Benny Jacobsen

2016, nr. 11

Journalisten

Af

Johs Lynge

2016, nr. 11

Berlingske tidende

Af

Ole Damkjær

d. 2. nov. 2016

Jyllands-posten

Af

Lasse Jensen

d. 4. nov. 2016

Politiken

Af

Bettina Heltberg

d. 8. nov. 2016

Kristeligt dagblad

Af

Henrik Hoffmann-Hansen

d. 4. nov. 2016

Information

Af

Morten Frich

d. 31. okt. 2016

Weekendavisen

Af

Frederik Stjernfelt

d. 4. nov. 2016

Danske kommuner

Af

Tom Ekeroth

Årg. 47, nr. 32 (2016)


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2017

Lydbog (net)

2016

Bog

2016

Ebog

2016