Gå til indholdPanseren & tøsen : prostitution som arbejdsplads


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

221 sider: ill. i farver

Udgivet

2018

Originaludgave

2018


Beskrivelse


Tidligere politibetjent Erik Hauervig, der har hjulpet prostituerede kvinder, og Marlene Simoni, der er tidligere prostitueret, giver et indblik i deres arbejdsliv og debatterer et forbud mod købesex


Anmeldelser (1)


14. feb. 2018

Om politibetjent Erik Hauervig og den tidligere prostituerede Marlene Simonis liv i en branche som giver ar på krop og sjæl. For læsere som ønsker insiderviden om prostitutionens konsekvenser og kender til debatten om købesex i Danmark.

Forfatterne Hauervig og Simoni gengiver deres arbejdsliv med hver deres vinkel som hhv. politibetjent der har hjulpet prostituerede kvinder og en kvinde som blev skubbet ud i prostitution som barn. Hauervig skriver: "Når vi drejer diskussionen hen på, om kvinderne gør det frivilligt eller ej, så glemmer samfundet tit, hvem der egentligt opretholder prostitutionen. Det gør mændene, og der er i Danmark langt flere købere, end der er sælgere. En prostitueret har jo mere end en kunde om dagen, og derfor vil et forbud være det mest effektive middel til at mindske prostitutionen i Danmark." I bogen findes grå sider hvor ukendte piger beskriver deres liv før, i og efter prostitution. Sidst i bogen tilkendegiver forskellige politikere deres mening om prostitution i Danmark.

Hauervig og Simonis stærke livshistorier indbyder til diskussion af, hvorfor købesex ikke er forbudt i Danmark. Bogens opbygning, hvor forfatterne beskriver deres liv for efterfølgende at diskutere et forbuds nødvendighed og at styrke indsatser for den enkelte kvinde, fungerer optimalt. En vigtig debatbog som kan bruges i forskellige sammenhænge.

En anden titel som også beskriver prostitution og diskuterer myten om "den lykkelige luder" er: Hustler


En anden titel som også beskriver prostitution og diskuterer myten om "den lykkelige luder" er: Hustler.

Lektørudtalelse

Af

Hamide Kara


Informationer og udgaver

Bog

2018

Ebog

2018