Gå til indholdPanodilpigen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

189 sider

Udgivet

2014

genre/form

romanOriginaludgave

2014


Beskrivelse


Roman om hvordan det er at være mor til en pige på 14 år som har forsøgt at forgifte sig selv med piller. Hun beskriver hele forløbet, og hvordan det udfordrer en hel familie


Anmeldelser (1)


12. nov. 2014

Roman om en ung piges selvmordsforsøg og selvskadende adfærd. Kan læses som roman, men også bruges til opgaveskrivning i gymnasiet og af lærere og sundhedsfagligt personale.

I Danmark bliver ca. 1000 piger/kvinder årligt indlagt med medicinforgiftning, Da forfatterens datter Amalie var 14 år tog hun en overdosis og forsøgte at begå selvmord med et glas panodiler. Romanen beskriver hele Amalies historie fra hendes skoletid, hvor hun ikke trives og har det svært, til hendes pubertet, hvor hun føler lærerne ikke kan lide hende. Moderen opdager, at hun skærer i sig selv, og at de mørke tanker har overtaget.

Romanen beskriver ganske fremragende de følelser og den virkelighed, man skal forholde sig til, hvis man som forældre har et barn som Amalie. Der er en særdeles rammende beskrivelse af en ung piges selvskadende adfærd, og hvordan det påvirker hele familien. Bogen lægger i stor stil op til debat omkring inklusion i skolen, om hvordan man rummer elever, som har det svært. Fantastisk indfølende og empatisk skrevet. En stærk bog, der er svær at lægge fra sig!.

Romaner om selvskadende adfærd er bl.a. Standpunkt


Himlen over Vanløse Allé


Når livet gør ondt


Cutting - om unge og selvskadende adfærd


og Himlen over Vanløse Allé. Der er meget faglitteratur bl.a. Når livet gør ondt og Cutting - om unge og selvskadende adfærdRomaner om selvskadende adfærd er bl.a. Standpunkt og . Der er meget faglitteratur bl.a. Når livet gør ondt og Cutting - om unge og selvskadende adfærdRomaner om selvskadende adfærd er bl.a. Standpunkt og Himlen over Vanløse Allé. Der er meget faglitteratur bl.a. og Cutting - om unge og selvskadende adfærdRomaner om selvskadende adfærd er bl.a. Standpunkt og Himlen over Vanløse Allé. Der er meget faglitteratur bl.a. Når livet gør ondt og Romaner om selvskadende adfærd er bl.a. Standpunkt og Himlen over Vanløse Allé. Der er meget faglitteratur bl.a. Når livet gør ondt og Cutting - om unge og selvskadende adfærd.

Lektørudtalelse

Af

Mette Fersum


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2015

Bog

2014