Bøger / faglitteratur

Palmyra : den uerstattelige skat


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Fortæller om det, man ved om livet i Palmyra i Syrien på baggrund af arkæologiske fund. Om byens historie og store betydning i Romerriget, som den var en del af. Her mødtes mange kulturer og religioner, der levede sammen i fredelig samdrægtighed.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2017

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 18. dec. 2017

Den antikke ruinby Palmyra blev svært beskadiget af Islamisk Stat for et par år siden, da de huserede i Syrien. I denne letlæste bog fortæller en af Frankrigs vigtigste historikere om livet i denne gamle by, der var en af Romerrigets vigtigste knudepunkter til Silkevejen. For alle historisk interesserede.

Under borgerkrigen i Syrien havde Islamisk Stat tilbage i 2015 kontrol over det område, hvor den gamle, antikke ruinby Palmyra ligger. Palmyra er optaget på UNESCO's verdensarvsliste og et meget værdifuldt sted for de klassiske arkæologer. Islamisk Stat ødelagde en række af de gamle ruiner, og det er de meningsløse gerninger, der har fået den franske historiker, Paul Veyne, til tasterne for at fortælle om byens historie og store betydning i Romerriget, som den var en del af. Her mødtes mange kulturer og religioner, der levede sammen i fredelig samdrægtighed. Persere, arabere, grækere, aramæere og mange andre udgjorde det kludetæppe og den handel, byen blev rig på.

Historieformidling af fineste karat! Paul Veyne fortæller levende om det, man ved om livet i Palmyra på baggrund af arkæologiske fund. Eneste anke er, at bogen er uden illustrationer.

En tilsvarende godt fortalt bog fra nogenlunde samme periode er Peter Ørsteds RomernePalmyra - ørkenens perle. Fine illustrationer fra Palmyra kan man finde i Palmyra - ørkenens perle, der udkom i 2017 og med fordel kan supplere Veynes beskrivelserEn tilsvarende godt fortalt bog fra nogenlunde samme periode er Peter Ørsteds Romerne. Fine illustrationer fra Palmyra kan man finde i , der udkom i 2017 og med fordel kan supplere Veynes beskrivelser.