Gå til indholdPalimpsest over et århundrede


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

578 sider

Udgivet

2008

genre/form

digteOriginaludgave

2008


Anmeldelser (9)


9. okt. 2008

Kræver en absolut vant lyriklæser, men er naturligvis oplagt for de som følger det vægtige og vigtige forfatterskab. Er også oplagt i undervisningssammenhænge, fra og med godt gymnasieniveau.

Høeck er kendt og anerkendt som en systemdigter, og han beskriver selv meget nyttigt sin nye moppedreng af en digtsamling bagerst i bogen under overskriften "Almindelig beskrivelse". Her fortæller han bl.a., at grundlaget (systemet) for digtsamlingen "udgøres af en prototype bestående af diverse variable i sproget." Han forklarer videre sammenhængen matematisk med samlingen Heartland, 2006. Det er så systemet, som jeg ikke vil påstå at forstå fuldstændigt, men det vigtige er nu også indholdet, 1035 digte. En "palimpsest" er historisk set fx et manuskript eller en pergamentrulle, hvor den oprindelige tekst er udraderet og en ny tekst er skrevet ovenpå. På samme måde låner samlingens digte titler fra mange forskellige kunstværker fra det 20. årh., hvor Høeck så poetisk kommenterer og digter inspireret af en given titel. I 3 dele: "Billederne", "Tonerne" og "Ordene". Her er fx Dexter Gordons "Lullaby for a monster", hvor digtet afsluttes: "sov nu sødt lille monster/ I dine drømme om egen storhed/ til du vågner op".

Høeck har allerede en fortjent plads blandt danske digtere af blivende værdi, og er vel sammen med Inger Christensen de ypperste repræsentanter for dansk systemdigtning.

Bestemt ikke nogen lettilgængelig samling, men helt sikkert digte værd at bruge tid på at suge til sig.

Lektørudtalelse

Af

Carsten Güllich-Nørby

Sentura [online]

Af

Jakob Bækgaard

2008-11-03

Berlingske tidende

Af

Jørgen Johansen

d. 4. nov. 2008

Jyllands-posten

Af

Johs. H. Christensen

d. 7. nov. 2008

Information

Af

Kamilla Löfström

d. 30. okt. 2008

Politiken

Af

Kim Skotte

d. 27. okt. 2008

Weekendavisen

Af

Lars Bukdahl

d. 31. okt. 2008

Kristeligt dagblad

Af

Per Stein Larsen

d. 12. dec. 2008

Standart

Af

Dan Ringgaard

Årg. 23, nr. 1 (2009)


Informationer og udgaver

Ebog

2018

Bog

2008