Gå til indholdPæne pigers oprør : ligestillingsprojekter i de kvindedominerede fagforbund 1985-2010


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

359 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2018


Beskrivelse


Om 25 års kamp for at opnå lige økonomiske forhold for kvinder og mænd. Diskussion af ligeløn, barsel og det kønsopdelte arbejdsmarked samt hvorfor kvinders arbejde typisk værdsættes lavere end mænds


Anmeldelser (2)


4. jun. 2018

Gennemgang af kampen for ligestilling på det danske arbejdsmarked 1985-2010. Bogen kan læses af alle med interesse for ligestilling og ligeløn i Danmark.

Historikeren Astrid Elkjær Sørensen undredes over den manglende ligestilling rent lønmæssigt mellem traditionelt kvindearbejde og mandearbejde. Det har ført til denne bog, der belyser problematikken i tiden efter rødstrømperne, nemlig 1985-2010. Bogen er opdelt i fem dele. Første del er en generel introduktion til systemet på det danske arbejdsmarked, herunder den nordiske model og ligestillingspolitik, samt de kvindedominerede fagforbund. Del to beskæftiger sig med de mange strejker, der har været i forbindelse med kampen for ligeløn, overenskomstarbejde og oprør i de kvindedominerede fagforbund. Del tre handler om vilkår på arbejdsmarkedet, der påvirker balancen mellem job og hjem, bl.a. barsel, orlov og mulighed for deltid. Del fire fokuserer på den mislykkede mission med at få mænd i kvindefag og omvendt. Femte del afrunder de 25 års ligestillingskamp med en gennemgang af balancen mellem job og hjem, samt forskellige kvindeidealer i perioden. Indeholder noter, kilder og litteraturliste.

En meget grundig og reflekterende gennemgang af det arbejde, der er blevet lagt i at skabe ligestilling på det danske arbejdsmarked i tiden efter rødstrømpebevægelsen.

Om ligeløn mellem mænd og kvinder på det danske arbejdsmarked findes bl.a. Hvorfor har vi lønforskelle mellem kvinder og mænd?


Om ligeløn mellem mænd og kvinder på det danske arbejdsmarked findes bl.a. Hvorfor har vi lønforskelle mellem kvinder og mænd?.

Lektørudtalelse

Af

Louise Urban Andersen

Arbejderhistorie

Af

Heidi Vad Jønsson

2019, nr. 2


Informationer og udgaver

Ebog

2022

Ebog

2018

Bog

2018