Gå til indholdBøger / faglitteratur

Pædagogikkens univers : introduktion til Jean-Jacques Rousseaus dannelsesbegreb


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

186 sider

Udgivet

2016

Ophav

Lise Søelund(forfatter)

Jakob Krohn(redaktør)
Målgruppe

til voksne

Undervisning

for pædagoguddannelse


Beskrivelse


Introduktion til oplysningsfilosoffens Jean-Jacques Rousseaus (1712-78) pædagogik og forfatterskab


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. okt. 2016

af

af

Heidi Drasbek Martinussen

d. 27. okt. 2016

Introduktion til oplysningsfilosoffens Jean-Jaques Rousseaus pædagogik. Kan anvendes som almindelig introduktion til Rousseau for interesserede og som faglig læsning for studerende ved de pædagogiske uddannelser.

I indledningen gennemgås de enkelte kapitlers indhold. Hvert af de 8 kapitler har et tema fra Rousseaus forfatterskab, fx "Hjertets dannelse", "Naturens uddannelse", "Samfundsdannelse" og "Selvdannelse". Bogen ser på Rousseaus meget forskelligartede værker og uddrager og analyserer den pædagogiske undertråd, som går igennem alle Rousseaus værker. Bogen afsluttes med en tidstavle over Rousseaus liv og virke samt en litteraturliste. Lise Søelund er cand.mag. i idéhistorie, har skrevet mange bøger om bl.a. Søren Kierkegaard og er ansat som husfilosof på Silkeborg Bibliotek.

En grundig gennemgang af Rousseaus pædagogik og forfatterskab. Opsætningen med de forskellige temaer i de 8 kapitler, gør bogen nem at gå til, både for almindeligt interesserede, som vil læse den i fritiden og for studerende. Tidslinjen til sidst i bogen giver et godt overblik og der er en omfattende litteraturliste.

Lise Søelund har tidligere skrevet Kunsten at danne menneskerDet pædagogiske paradoks


som også er en introduktion til Rousseaus pædagogik. En historisk-pædagogisk indføring i Rousseaus arbejde, kan også findes i Det pædagogiske paradoksLise Søelund har tidligere skrevet Kunsten at danne mennesker som også er en introduktion til Rousseaus pædagogik. En historisk-pædagogisk indføring i Rousseaus arbejde, kan også findes i .Informationer og udgaver

2016

Bog

Lise Søelund

mellemgaard, 1. udgave

2016

Ebog

Lise Søelund

mellemgaard