Gå til indholdPåskeøen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

141 sider: ill. i farver

Udgivet

2014

Originaludgave

2014


Anmeldelser (2)


8. okt. 2014

Er særdeles velegnet for låneren der er nysgerrig omkring Påskeøen. Brugeren, der påtænker en rejse til denne fortryllende ø, er ligeledes godt hjulpet på vej, derudover kan bogen også benyttes i opgaveøjemed.

Påskeøen midt i Stillehavet, er en del af den polynesiske trekant bestående af Påskeøen mod Øst, New Zealand mod syd og Hawaii mod nord. Hver side af trekanten repræsenterer ca 11.000 kilometer, hvor påskeøen med sine 13X25 kilometer blot er en dråbe i havet. Og hvem har ikke fantaseret om denne magiske ø? Denne bog skrevet af Torsten Granov tager øen samt dennes historie under kærlig behandling. Vi begynder i 1722 med de første europæiske beskrivelser af øen, der for øvrigt, blev "opdaget" påskedag, derfor navnet. Herefter bevæger forfatteren sig fremad i tiden, og kommer bl.a. ind på Thor Heyerdals meget spændende ekspedition til Påskeøen i 1954. Denne ekspedition der åbnede verdens øjne for Påskeøen og de mystiske statuer på øen. Selve bogen er udgivet i en god hardback kvalitet og indeholder, foruden store glitrede sider, en del fotomateriale.

Påskeøen, med dens statuer og mystik er naturligvis før blevet beskrevet, dog oftest på engelsk. For yderligere litteratur til at stille nysgerrigheden se derfor fx: "Island at the end of the world : the turbulent history of Easter Island" fra 2006.

En spændende bog om et meget spændende sted, jeg ved dog ikke, hvor mange lånere der er til en bog om det sted. Jeg vil derfor anbefale indkøb med en vis forsigtighed.

Lektørudtalelse

Af

Lars Ovesen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Marianne Majgaard Jensen

2014-09-04


Informationer og udgaver

Bog

2014