Bøger / faglitteratur

Pårørende til psykisk sårbare : en bog til voksne børn, søskende og partnere


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Indhold

Hvad vil det sige at være pårørende? ; Relationer og roller ; Tanker og dilemmaer ; Voksne børn, søskende og partnere ; At tage vare på sig selv ; Hvor kan jeg få hjælp?


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. juni 2014

af

af

Alma Lind Jensen

d. 18. juni 2014

Bogens titel definerer målgruppen. Specifikt er det voksne børn, partnere og søskende til psykisk sårbare, mens børn/unge og forældre måske genkender sig selv i bogen, men ikke er direkte målgruppe.

Psykisk sårbar er en samlebetegnelse for en lang række tilstande, hvad enten de er diagnosticerede eller ej, om fokuspersonen oplever sig som psykisk sårbar eller ej, svære eller lette tilfælde. Det er den pårørendes oplevelse af situationen, der er central i denne bog, og det er bogens ærinde at støtte den pårørende i at tage vare på sig selv. Han/hun vil ofte være tilbøjelig til at påtage sig et stort ansvar i forhold til den psykisk sårbare og må leve med stor tvivl, usikkerhed, det skæve og det uforudsigelige. Det betyder ofte, at man kommer til at tilsidesætte egne behov og ønsker, men det er vigtigt - understreges det - at have det så godt som overhovedet muligt. Dermed bliver man også en bedre pårørende. Bogen er fuld af cases, hvor pårørende fortæller deres historie samt spørgsmål til videre bearbejdelse. Forfatteren er psykolog, leder af Sinds psykologiske rådgivning og har en personlig historie som pårørende.

Vi skal tilbage til 2008 med Pårørende : råd og vejledning til pårørende til mennesker med psykisk sygdom for at finde en bog for samme målgruppe, og her er fokus på den psykisk sårbares velbefindende mere end den pårørendes.

Denne bog bør selvfølgelig anskaffes bredt i bibliotekerne.


Social kritik

Årg. 26, nr. 139 (2014)

af

af

Benny Lihme

Årg. 26, nr. 139 (2014)