Bøger / faglitteratur

Pårørende : råd og vejledning til pårørende til mennesker med psykisk sygdom


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
256 sider: ill. i farver
Udgivet
2008
Ophav

Beskrivelse


Råd og vejledning til pårørende om krisehåndtering, mødet med psykiatrien, indlæggelse m.m samt råd om en række sygdomme.

Indhold

Generelle forhold for pårørende (Jes Gerlach: Mødet med psykiatrien : overblik over behandlingstilbud. Ebbe Henningsen: Du er ikke alene. Jørgen Holm: Den første kontakt med de professionelle : den praktiserende læge. Jesper Nyrop: Psykiatriske reaktioner, når man bliver pårørende ; Krisehåndtering : hvad kan man gøre som pårørende? Anne Lindhardt: Indlæggelse på psykiatrisk afdeling. Marianne Melau: Om pårørendesamarbejdet ved skizofreni : et vigtigt element i den psykiatriske behandling. Karen Glistrup: Vi skal tale med børnene). De enkelte sygdomme, specifikke råd og personlige beretninger / Jes Gerlach ... pårørende (Overblik over diagnoserne ; Demens ; Psykiatriske sygdomme pga. misbrug ; Skizofreni og beslægtede psykoser ; Depression ; Den manio-depressive sygdom : bipolar lidelse ; Angst ; OCD : tvangstanker og tvangshandlinger ; Spiseforstyrrelser (anoreksi og bulimi) ; Personlighedsforstyrrelser ; Udviklingshæmning ; Infantil autiske og Aspergers sygdom ; ADHD : opmærksomhedssygdommen)


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. aug. 2008

af

af

Katja Larsen

d. 29. aug. 2008

En bog til dem der oplever at et familiemedlem eller en ven får en psykisk sygdom.

Pårørende er skrevet af en tværfaglig forfattergruppe bestående af blandt andet psykiatere og læger. Desuden er der personlige beretninger fra pårørende. Bogen er redigeret af Psykiatrifondens formand Jes Gerlach og Poul Nyrup Rasmussen har skrevet et dybfølt forord. Bogens formål er at hjælpe pårørende til at se og tolke de første signaler om, at den der er syg har brug for hjælp. Derudover giver den viden om, hvad man gør hvis den som er syg ikke selv vil erkende det. Der gives overblik over de forskellige behandlingstilbud i psykiatrien og anden del af bogen dykker ned i de enkelte sygdomme.

Psykiatrifonden har tidligere udgivet bøger hvori de kommer ind på de pårørendes rolle i et sygdomsforløb. Desuden er der bogen Pårørende om psykiske lidelser fra 2004 som er lavet i samarbejde med Depressionsforeningen.

En nødvendig bog til pårørende til mennesker med psykisk sygdom der veksler mellem faglige råd og personlige beretninger, der gør den vedkommende.


Ugeskrift for læger

Årg. 171, nr. 10 (2009)

af

af

Knud Kristensen

Årg. 171, nr. 10 (2009)


Sygeplejersken

Årg. 108, nr. 24 (2008)

af

af

Sonja Bech

Årg. 108, nr. 24 (2008)


Udsat

Årg. 5, nr. 14 (2008)

af

af

Knud Kristensen

Årg. 5, nr. 14 (2008)