Gå til indhold
Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

171 sider: ill.

Udgivet

2009

genre/form

erindringerOriginaludgave

2008


Beskrivelse


Journalisten og studieværten Isabella Miehe-Renard (f. 1967) beskriver sin opvækst og sit hektiske liv gennem 20 år som kendt medieperson og om skyggesiderne ved at være på, herunder depressionerne


Anmeldelser (7)


27. aug. 2008

En velskrevet livshistorie om at være et kendt ansigt og om skyggesiderne ved den glitrende medieverden, som vil interessere både yngre og lidt ældre læsere af selvbiografier. Bogen vil desuden være af interesse for alle, der kender til depressioner.

Med udgangspunkt i sin omskiftelige og til tider lidt svære barndom i en kendt, børnerig og kærlig bohemefamilie beskriver forfatteren sit voksne liv med lynkarriere i tv. Hun giver et nøgternt indtryk af sine 20 år som autodidakt studievært på forskellige tv-kanaler. Et liv præget af smøger, alkohol, arbejdsnarkomani, et vanskeligt kærlighedsliv, anoreksisymptomer og senere depressioner, lykkepiller, indlæggelser og et selvmordsforsøg. Isabella Miehe-Renard skriver godt, reflekterende og med god selvindsigt og med en velovervejet kritisk sans over for den medieverden, hun kender på godt og ondt indefra. På de indskudte orange sider giver forfatteren et indtryk af sine psykiske problemer og et levende billede af sine fysiske og psykiske symptomer på depression. Bogen munder ud i en optimistisk, men nøgtern beskrivelse af at være på vej ud af depressionen. Teksten er krydret med smukke sort-hvide fotos af forfatteren med familien og i arbejdssammenhæng.

Bogen hører til i den bedste ende af de kendte og berømtes selvbiografier.

En godt skrevet og bredt anvendelig selvbiografi, som på sober og ærlig vis bringer læseren tæt på mennesket og studieværten Isabella Miehe-Renard og den glamourøse medieverden, hun har været en del af.

Lektørudtalelse

Af

Jytte Kjær Schou

Psykolog nyt

Af

Jørgen Carl

Årg. 62, nr. 17 (2008)

Sygeplejersken

Af

Berit Fekkes

Årg. 108, nr. 22 (2008)

Weekendavisen

Af

Helle Broberg Nielsen

d. 5. sep. 2008

Politiken

Af

Lise Garsdal

d. 6. sep. 2008

Berlingske tidende

Af

Kathrine Lilleør

d. 6. sep. 2008

Bogmarkedet

Af

Jannik Lunn

Årg. 154, nr. 17 (2008)


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2021

Lydbog (net)

2008

Ebog

2018

Bog

2009

Bog

2008

Bog

2008