Gå til indholdPå zarens befaling : med Bering og Spangsberg i Sibirien og Stillehavet 1725-1743


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

324 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2018

Originaludgave

2018


Beskrivelse


Historien om Vitus Berings og Martin Spangsbergs store ekspeditioner langs Sibiriens kyst i årene 1725-1743. De to ekspeditioner blev bestilt af zar Peter den Store og gik til Kamtjatka og det nordlige Stillehav


Anmeldelser (6)


4. maj. 2018

Spændende historiefortælling om Vitus Berings store ekspeditioner langs Sibiriens kyst. For biografisk, geografisk og historisk interesserede læsere.

Vitus Bering og hans mindre kendte makker Martin Spangsberg blev bestilt af zar Peter den Store til at kortlægge Sibiriens kystlinje. Den uhyre strabadserende rejse kaldes Kamtjatka-ekspeditionen og bød på enorme prøvelser for mandskabet og de mange tvangsarbejdere, der medvirkede til at bygge skibe m.m. Bogen bygger på et rigt kildemateriale og indeholder tidstavle, liste over anvendt litteratur, geografiske mærker samt register. Forfatteren er tidligere leder af Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg.

Veloplagt og medrivende dramatisk historieskrivning om helte og skurke, viljestyrke og visioner, ufattelige anstrengelser og det politiske spil bag ekspeditionen, der fortjener en plads ved siden af fx Knud Rasmussens mere kendte rejser. Bogen er flot illustreret og læsbar for alle interesserede.

Samtidig med bogens udgivelse viser DR tv-serien "Ekspeditionen - på sporet af Vitus Bering


Kommandøren og konen


Martin Spangsberg


". Bogen er mere omfattende end , og forfatteren har haft adgang til langt større kildemateriale, efterhånden som de russiske arkiver er blevet åbnet. I Kommandøren og konen kan man bl.a. læse Berings breve, men derudover er han sparsomt beskrevet. Om Martin Spangsberg findes, ud over samlingen på museet i Esbjerg, kun bogen Martin SpangsbergSamtidig med bogens udgivelse viser DR tv-serien "Ekspeditionen - på sporet af Vitus Bering". Bogen er mere omfattende end Vitus Bering, og forfatteren har haft adgang til langt større kildemateriale, efterhånden som de russiske arkiver er blevet åbnet. I kan man bl.a. læse Berings breve, men derudover er han sparsomt beskrevet. Om Martin Spangsberg findes, ud over samlingen på museet i Esbjerg, kun bogen Martin SpangsbergSamtidig med bogens udgivelse viser DR tv-serien "Ekspeditionen - på sporet af Vitus Bering". Bogen er mere omfattende end Vitus Bering, og forfatteren har haft adgang til langt større kildemateriale, efterhånden som de russiske arkiver er blevet åbnet. I Kommandøren og konen kan man bl.a. læse Berings breve, men derudover er han sparsomt beskrevet. Om findes, ud over samlingen på museet i Esbjerg, kun bogen Samtidig med bogens udgivelse viser DR tv-serien "Ekspeditionen - på sporet af Vitus Bering". Bogen er mere omfattende end Vitus Bering, og forfatteren har haft adgang til langt større kildemateriale, efterhånden som de russiske arkiver er blevet åbnet. I Kommandøren og konen kan man bl.a. læse Berings breve, men derudover er han sparsomt beskrevet. Om Martin Spangsberg findes, ud over samlingen på museet i Esbjerg, kun bogen Martin Spangsberg.

Lektørudtalelse

Af

Annemette Schønberg Johnsen

Politiken

Af

Ulla Tofte (f. 1968)

d. 13. maj. 2018

Berlingske tidende

Af

Bent Blüdnikow

d. 21. maj. 2018

Kristeligt dagblad

Af

Kristian Østergaard (f. 1966)

d. 26. maj. 2018

Weekendavisen

Af

Anne Knudsen (f. 1948)

d. 18. maj. 2018

Journalen

Af

Jørgen Thomsen (f. 1953)

2019, nr. 2


Informationer og udgaver

Bog

2018

Lydbog (net)

2018

Lydbog (cd-mp3)

2018

Ebog

2018