Gå til indholdPå træk : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

293 sider

Udgivet

2015

genre/form

romanOriginaludgave

2015


Anmeldelser (8)


18. feb. 2015

Vellykket roman, der gør op med forestillingen om det lykkelige kvindeliv med mand, børn og parmiddage. Især for kvinder.

"På træk" er forfatterens tredje roman for voksne. Bogen handler om den unge Kaya og fortælles i to spor, der fletter sig ud og ind imellem hinanden. Det ene spor fortælles i nutid og i jeg-person. Her møder vi Kaya, der afkræftet med en diskusprolaps har forladt sine to børn og ekskæreste og er rejst til Pattaya i Thailand på ubestemt tid for at besøge morfaren, der har boet i landet i mere end 30 år. I det andet spor fortælles Kayas historie i tilbageblik og i tredje-person. Gradvist oprulles beretningen om en menneskelig tragedie med svigt, dødsfald og utroskab for den moderne kvinde.

Romanen er en original beretning om kriser og livskaos, som er befriende at læse, fordi alting beskrives nøgternt og usentimentalt. Som læser er man på med det samme. Det skyldes dels den stramme fortællemåde med meget dialog, dels den spænding, der opstår, når historien fortælles i to tider. Slutningen er overraskende. Alt i alt en meget vellykket roman. God til læseklubber.

Tematisk har romanen klare paralleller til Tom Kristensens Hærværk


Fra smørhullet


mens det kvindelige erfaringsunivers har mere tilfælles med Kirsten Hammans roman Fra smørhulletTematisk har romanen klare paralleller til Tom Kristensens Hærværk mens det kvindelige erfaringsunivers har mere tilfælles med Kirsten Hammans roman Tematisk har romanen klare paralleller til Tom Kristensens Hærværk mens det kvindelige erfaringsunivers har mere tilfælles med Kirsten Hammans roman Fra smørhullet.

Lektørudtalelse

Af

Lotte Klemens Thomhave

Litteratursiden.dk [online]

Af

Marianne Träff

2015-04-09

Berlingske tidende

Af

Jørgen Johansen

d. 14. mar. 2015

Politiken

Af

Lise Garsdal

d. 13. mar. 2015

Jyllands-posten

Af

Henriette Bacher Lind

d. 15. mar. 2015

Weekendavisen

Af

Nanna Goul

d. 13. mar. 2015

Information

Af

Tue Andersen Nexø

d. 13. mar. 2015

Kristeligt dagblad

Af

Lars Handesten

d. 13. mar. 2015


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2021

Punktskrift

2021

Bog

2015

Bog

2015

Ebog

2015