Gå til indholdPå sporet af den tabte tid : tid, sted og hjemstavn i det moderne samfund


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

195 sider: ill. i farver

Udgivet

2012

Originaludgave

2012


Anmeldelser (5)


15. feb. 2012

Denne bog om at erkende sine rødder henvender sig til professionelle formidlere af topografisk historie og interesserede amatører.

Ni forskere og museumsfolk beskriver stedets og hjemstavnens betydning i det moderne samfund. I Sønderjylland er fx 15% af befolkningen over 50 år medlem af en lokalhistorisk forening, hvilket gør lokalhistorie/topografisk historie til det største kulturområde efter idrætten. Selvom udgangspunktet er Sønderjylland har bogen generel national betydning, da befolkningen med globaliseringen i stigende grad er blevet interesseret i steder, hvor man bor, eller som har betydet noget for ens liv. I bogen inddrages (skøn)litteratur, kunst, musik samt den mundtlige fortælling. Forfatterne har alle tilknytning til universitets- og museumsverdenen.

Fra den omfattende litteratur skal blot nævnes Inge Adriansen Erindringssteder i Danmark, 2010, Anne-Marie Mai Hvor litteraturen finder sted, 2010, Dan Ringgaard Stedsans, 2010 og Hjemstavn : studier i det regionales betydning i kultur og kunst, 1997.

I disse velskrevne og godt illustrerede artikler er der med lån fra en kendt titel udgivet en væsentlig bog med vægten lagt på det erindrede steds betydning. Det identitetsskabende er vigtigt for alle, der arbejder med formidling af den lokale kulturhistorie. Selvom bogen er akademisk og universitær i sin forskningsformidling, tror jeg, at den kan være til stor inspiration og betydning for formidlingen af den lokale kulturhistorie, hvad enten det sker i fysisk form eller via Europana.eu.

Lektørudtalelse

Af

Hans Michelsen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Thomas Ry Andersen

2013-03-22

Weekendavisen

Af

Niels Højlund

d. 10. feb. 2012

Kristeligt dagblad

Af

Claus Grymer

d. 18. feb. 2012

Journalen

Af

Jørgen Peder Clausager

2012, nr. 2


Informationer og udgaver

Bog

2012