Gå til indholdPå spil i byen : gadeteater med børn og unge


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

51 sider

Udgivet

2013

Originaludgave

2013


Beskrivelse


Praktisk gennemgang af de 9 mest gængse traditioner indenfor gadeteater - med råd, tips og praktiske ideer. Bogen giver også mulighed for kunstneriske og dramapædagogiske overvejelser, og har et afsnit om instruktion af teater på gaden. Bogen er henvendt til lærere og dramaundervisere, der savner konkret viden om gadeteateraktiviteter


Anmeldelser (2)


11. okt. 2013

Bog om drama, performance og gadeteater, der nok kan læses af store børn i alderen 14-16 år, men primært henvender sig til den niche af voksne læsere, som arbejder professionelt med børnegrupper om gadeteater, fx i skoler eller klubber.

Bogen indledes med en grundig introduktion til gadeteatergenren, herunder både kunstneriske og dramapædagogiske overvejelser, samt et afsnit om metode og teori i forhold til instruktion af gadeteater. Herefter følger bogens centrale del, der er en praktisk gennemgang af de 9 mest almindelige former for gadeteater: græsk teater, commedia dell'arte, bouffon, mumming, skjult teater, performance- og installationsteater, karneval, byvandringsperformance, samt happenings og flash mobs. Bagerst lister bogen links, litteratur og anden inspiration. Man må ikke tage fejl af bogens lidt tørre udtryk og mangel på visualitet, for der er tale om en pragmatisk og godt skrevet nichehåndbog om gadeteater med børn og unge.

Forlaget Drama har udgivet andre bøger om teater og børn. En anden titel om gadeteater, der dog har nogle år på bagen er Bøf og børs ballade - historien om Ungdommens Ø af Michael Jensen.

Introduktionshåndbog til instruktion af gadeteater med børn og unge. Tør i layout, men seriøs og grundig i formidlingen. Med links og litteraturhenvisninger.

Lektørudtalelse

Af

Morten Halskov Jensen

Teater-et

Af

Anne Liisberg

Nr. 166 (2014)


Informationer og udgaver

Bog

2013