Bøger / skønlitteratur / roman

På sikker afstand : roman


Beskrivelse


Unge engelske Anna er i Paris for første gang og forelsket i både byen og Christian. Det giver problemer i forhold til den noget ældre Beth, der selv er betaget af Anna.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. apr. 2009

af

af

Conni Boll Christensen

d. 8. apr. 2009

Fremragende romandebut, der foregår i Paris og fortæller om den 18-årige Annas møde og venskab med den tyve år ældre Beth. Bogen kan formidles til flere lånergrupper: Unge får et seriøst indblik i en jævnaldrende kvindes møde med kærlighedens væsen, Paris-entusiaster får byens stemning genopfrisket, og læsere af gode kvindeportrætter præsenteres for et nyt spændende forfatterskab.

Forfatteren, som er født 1975 i Paris, bor i London og skriver bl.a. for Daily Telegraph. Jeg-fortælleren Anna er en engelsk selvoptaget ung pige, der forlader sit trygge men indholdsløse liv i London for at arbejde og bo i Paris i et år. Her møder hun den smukke irske og noget ældre kvinde Beth, som hun fascineres og tiltrækkes af i en grad, der minder om forelskelse. Annas nyfundne idyl spoleres, da Beth forelsker sig hovedkuls i Christian, og Annas følelser svinger imellem jalousi og ønsket om selv at forføre Christian. Det lykkes og Annas naive, egoistiske og hensynsløse opførsel får katastrofale følger. Scenen er Paris' gader, caféer, parker, museer og udflugtsmål, hvilket sammen med det elegante sprog med tilpas mange (uoversatte) franske gloser gør bogen meget stemningsfuld. Fin grafisk blå/sort forside af en unge kvinde stående under et af Eiffeltårnets ben og en god bagsidetekst.

Minder mig om Grøndahls og Rifbjergs kvindeportrætter.

Vellykket debutroman, hvor atmosfæren i Paris spiller en central rolle i historien om venskab, kærlighed og ungdommelig tankeløshed.