Gå til indholdBøger / faglitteratur til børn / quizzer

På opdagelse - videnskab


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

64 sider: ill. i farver

Udgivet

2018

Ophav

Emily Grossman(forfatter)

Katy Lennon(redaktør)

Annette Lerche Trolle(oversætter)
Genre og formquizzer
Sværhedsgrad

Højtlæsning fra 7 år. Selvlæsning fra 9 år, for højtlæsning


Beskrivelse


Hvad er gas? Hvor kommer electriciteten fra? Sjove og spændende facts om videnskab. Med quiz


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. nov. 2018

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 13. nov. 2018

Tre fagbøger for børn på 10-12 år om henholdsvis kroppen, hajer og videnskab. Kan evt. læses højt for interesserede børn på 7-9 år.

I "På opdagelse - videnskab" fortælles om naturhistoriske emner som fx elektricitet, tyngdeloven samt lyd og varme, fx ved friktion. Der er også opslag om regnbuer og store forskere. På bogens indre permer er der tidslinjer med fx vigtige årstal for opdagelser og forskningens store øjeblikke. I "På opdagelse - hajer" er der på indersiderne af omslaget hajernes stamtræ og hajgrupper. I bogen er der opslag om fx sildehajer, savhajer og seks- og syvgællede hajer samt om hajens indre og levesteder. "På opdagelse - kroppen" har afsnit om hjernen, blodet og immunforsvaret. På indersiderne af omslaget er der tidslinje med medicinske milepæle, som fx blodtransfusion og antibiotika. Der er opslag med ordforklaringer og register i hver af de tre bøger.

Bøgerne er fyldt med kortfattede fakta og årstal samt billeder og tegninger i farver. Der er faktabokse om særligt vigtige emner. Bøgerne giver et vist overblik over emnerne og kan være et godt sted at starte for den interesserede eller forud for emnearbejde.

Om hajer og kroppen findes mange bøger, fx HajerDet skal du vide om kroppen


100 opfindelser, der gik over i historien


og Det skal du vide om kroppen. Om videnskab er der ikke så mange, men med en anden vinkel findes fx 100 opfindelser, der gik over i historienOm hajer og kroppen findes mange bøger, fx Hajer og . Om videnskab er der ikke så mange, men med en anden vinkel findes fx 100 opfindelser, der gik over i historienOm hajer og kroppen findes mange bøger, fx Hajer og Det skal du vide om kroppen. Om videnskab er der ikke så mange, men med en anden vinkel findes fx .


Børn & bøger

Årg. 72, nr. 2 (2019)

af

af

Kurt Kristensen (f. 1943)

Årg. 72, nr. 2 (2019)Informationer og udgaver

2018

Bog

Emily Grossman

Carlsen, 1. udgave