Bøger / faglitteratur til børn / idebøger

På opdagelse i naturen


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Beskrivelse af naturen i Danmark måned for måned året igennem. Med forslag til aktiviteter i naturen for hver måned, og mange illustrationer.
Side 17: Blæk (af planter); side 74-75: Drager (af plastik og pinde); side 76-78: Fuglekasser (Mejse- og stærekasse); side 92: Papirfremstilling (af aviser).

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. jan. 1997

af

af

Susanna Christensen

d. 17. jan. 1997

På opdagelse i naturen er ikke en håndbog, der egner sig til felten, dertil er bogen for stor, oplysningerne for spredte, for mange, og i nogle tilfælde for gnidret tegnet. Bogen fungerer derimod udmærket som en inspirationsguide før og efter naturbesøg, hvor børn og voksne kan lære at færdes med omtanke og bruge både øjne og ører flittigt. Bogen er fyldt med mange aktiviteter, som børn kan lave i naturen, og følger årets gang i naturen fra januar-december. Hvert andet opslag er i farver, hvert andet er i sort/hvid. Farvesiderne gør sig ubetinget bedst. Et opslag indeholder lidt om månedens navn, citat om vejret, opfordring til at skrive naturdagbog, og for hver ny måned forskellige aktiviteter, der matcher årstiden; aflæse dyrespor, bygge drager, se på stjerner osv. Teksten er sat skiftevis med trykte bogstaver og håndskrevne versaler kombineret med håndtegnede ting fra naturen. Dette giver et lidt forvirrende helhedsindtryk, og gør det sværere at læse for målgruppen, som er børn på 10-12 år. Bogen er forsynet med stikordregister. Den kan kun supplere andre lignende udgivelser f.eks. Min naturven - bliv dus med skoven, 1995 og titler som Linneas årbog, 1982 og Maja ser på naturen , 1983.


Bibliotekernes vurdering

d. 17. jan. 1997

af

af

Karsten Boll (skole)

d. 17. jan. 1997

Her er en mulig inspirationskilde for den uerfarne natur&teknik-lærer, som ikke har det store forkromede overblik over det biologiske område. Bogen indeholder 12 kapitler - et for hver måned - og heri er der både små lærerige kommentarer (gl. huskeråd) samt forskellige ideer til iagttagelser i naturen. Det er bogens intention at give ideer til den, der gerne vil opleve og vide mere om naturen, og som følge deraf er det ikke en decideret lærebog. Der er mange forslag til observationer og aktiviteter, der kan gøres såvel i undervisningssammenhæng som på fritidsbasis. Bogen er rig på informationer. De andre kendte titler med samme indhold er af ældre dato, fx Besøg naturen af Egede Andersen (91/28), som denne titel kan supplere, På egen hånd af Poul Kr. Jørgensen (88/43), som er mere overskuelig, knapt så fyldig og mere kedelig samt Ulf Svedbergs Naturdagbog (88/39). Der er mange flotte og illustrative farve- og s/h-tegninger - dog kunne de enkelte steder godt have været erstattet med fotos, specielt når man fokuserer på små afvigelser ved de forskellige typer af mus. Trods det kompakte indhold er bogen alligevel forbløffende overskuelig - på nær ved enkelte oversigtstavler med insekter, hvor man nøje skal lede efter numrene. Teksten kan først selvlæses fra 5. kl.


Folkeskolen

Årg. 114, nr. 5 (1997)

af

af

Kaare Øster

Årg. 114, nr. 5 (1997)


Kristeligt dagblad

d. 13. dec. 1996

af

af

Helle Knudsen

d. 13. dec. 1996