Bøger / faglitteratur / billedværker

På øhop i Østersøen : rejsedagbog


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
72 sider: ill. i farver ; 31 cm
Udgivet
2020
Ophav
Genre og form
billedværker, rejsebeskrivelser, dagbøger, tegninger

Beskrivelse


Illustreret dagbog fra forfatterens fodrejse langs Østersøen startende i Lübeck, over Femern, Falster, Møn, Bornholm sluttende på Øland.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. feb. 2020

af

af

Pernille Poulsen

d. 27. feb. 2020

Illustreret dagbog om en fodrejse langs Østersøen startende i Lübeck, henover Femern, Falster, Møn, Bornholm sluttende på Øland i Sverige. Henvender sig til læsere, der sætter pris på blyantstegninger og det simple liv som vandrer.

Den franske forfatter og illustrator Nicolas Jolivot begiver sig ud på en næsten to måneder lang vandring i langsomt tempo med skitsebog, telt og rygsækken Wilson som eneste udstyr. Bogen består af tegninger og korte - lidt uskyldige - tekster, som denne betragtning om folk på Falster: "De hedder næsten alle sammen Hansen eller Pedersen og spiser brødskiver, der er så små, at pølsen hænger ud over begge sider, og så samler de på nipsting, som de udstiller i deres vindueskarme med udtalt sans for det at arrangere". Nicolas Jolivot har tidligere vundet Grand Prix de la Fondation Michelin for: "Japon, à pied sous les volcans: Carnet de voyage" (ikke oversat til dansk).

Lille bog om det enkle liv; havet, himlen og vandrestierne. Der er ikke tale om en guidebog med praktiske forslag til stier og overnatning. Det er en smal bog med tegninger og korte tekster om forfatterens betragtninger undervejs.

Vandringer med et æsel i CevennerneDen store bog om vandreture i DanmarkVandreture i Skandinavien er en mere historisk vandrebog med filosofiske betragtninger (originalt fra 1879. Genudgivet i 2019). Søger man inspiration til vandreture kan følgende nævnes Den store bog om vandreture i Danmark og Vandreture i SkandinavienVandringer med et æsel i Cevennerne er en mere historisk vandrebog med filosofiske betragtninger (originalt fra 1879. Genudgivet i 2019). Søger man inspiration til vandreture kan følgende nævnes og Vandreture i SkandinavienVandringer med et æsel i Cevennerne er en mere historisk vandrebog med filosofiske betragtninger (originalt fra 1879. Genudgivet i 2019). Søger man inspiration til vandreture kan følgende nævnes Den store bog om vandreture i Danmark og .