Gå til indholdPå kanten af livet : en beretning om kræft og optimisme


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

113 sider

Udgivet

2008

Originaludgave

2008


Beskrivelse


Flemming Flyvholm (f. 1945) beretter om at leve med en alvorlig kræftsygdom fra den dag diagnosen stilles til kræften atter er væk. En eftertænksom beretning om hvordan livet ændres i alle dets aspekter, og om hvordan vilje og lyst til at leve kan bringe hverdagen tilbage i en næsten normal bane


Anmeldelser (8)


21. maj. 2008

Kræftberetning skrevet af en senior herre, Flemming Flyvholm er i dag 63. Bogen kan bruges som støtte for andre i samme situation.

Flemming Flyvholm havde for ca. 18 år siden fået bortopereret en nyre, hvor der var en indkapslet kræftknude. I alle årene derefter havde der været fred og ro, men for nogle få år siden brød den frem igen. FF skildrer sin afmagtsfølelse og vrede over den måde, han bliver mødt i hospitalsvæsenet. En forbilledlig kort beskrivelse af flere års behandlingsforløb, som slutter med, at den ene knude helt er forsvundet og den anden kun ses som en skygge på 1-2 cm - "og det kan være arvæv". Herefter reflekterer han klogt over forskellige temaer, som andre i samme situation kan have glæde af. Det er teamer som skyldfølelse, familien, netværket, lægerne, psykisk og fysisk balance under forløbet og andre relevante forhold.

Der findes mange kræftberetninger med selvhjælpsperspektiver. Bogen her ligner de fleste, idet forfatteren gennemlever det samme følelsesregister som enhver anden. Måske adskiller den sig fra hovedparten derved, at det er en mand, der går ind og tager fat om de bløde emner.

Vedkommende kræftberetning fra en mand - noget oppe i årene. Bogen bærer præg af hans journalistiske baggrund, idet lange tidsspænd er kortet ned, så læsningen aldrig bliver kedelig eller omstændelig.

Lektørudtalelse

Af

Ellen Lind Jensen

Kristeligt dagblad

Af

Claus Grymer

d. 6. jun. 2008

Jyllands-posten

Af

Lone Nørgaard

d. 10. aug. 2008

Politiken

Af

Edel Hildebrandt

d. 4. jun. 2008

Weekendavisen

Af

Liselotte Wiemer

d. 30. maj. 2008

Ugeskrift for. læger

Af

Anders Tuxen

Årg. 170, nr. 40 (2008)

Sygeplejersken

Af

Rita Nielsen

Årg. 108, nr. 21 (2008)

Månedsskrift for praktisk lægegerning

Af

Ivar Østergaard

Årg. 87, nr. 2 (2009)


Informationer og udgaver

Ebog

2011

Ebog

2008

Punktskrift

2009

Bog

2008