Bøger / skønlitteratur / roman

På kanten af evigheden


Beskrivelse


Fem familier, en tysk, to engelske, en russisk og en amerikansk følges gennem den kolde krig, med børnebørnene i centrum. George bliver ansat hos Robert Kennedy, og russiske Dimka hos Khrusjtjov. Under den kolde krig og Cubakrisen følger vi forhandlingerne tæt, mens Rebecca forsøger at flygte fra Østberlin, og Dave slår igennem som rockmusiker.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. sep. 2014

af

af

Jette Landberg

d. 10. sep. 2014

Sidste bind i "Century-trilogien" omhandler den kolde krig. Det lever fuldt ud op til de to tidligere bind om de to verdenskrige og vil glæde Folletts mange trofaste læsere. Har man brug for at få opfrisket den kolde krig, mordet på Kennedy, Cubakrisen osv., kan dette bind læses alene.

Det 3. bind i trilogien om det 20. århundrede beskriver tiden fra delingen af Berlin til murens fald i 1989. Follett skriver i sin sædvanlige factsmættede stil iblandet personlige historier fra de 5 familier, en russisk, en tysk, en amerikansk og to engelske. Vi følger nu børnebørnene til personerne i det første bind. Man er helt inde i magtens centrum, idet russiske Dimka bliver ansat hos Khrusjtjov og George, der er sort amerikaner, bliver ansat hos Robert Kennedy. På den måde kommer man helt tæt på fx præsident Kennedy, ja helt ind i hans soveværelse. De tidligere bind behandler perioden omkring første og anden verdenskrig.

Bogen lever fuldt ud op til de to første bind i serien. Det er imponerende, hvor mange facts Follett har med, og bøgerne kan læses alene for det. På en underholdende måde får læseren her et gysende indblik i perioden. Personerne kan ind imellem virke lidt skabelonagtige, det kan ikke undgås med alle de historier, der skal fortælles.

Mere kød og blod på personerne får man fx i Ruges østtyske familiehistorie I tider med aftagende lysNew York. Kan bedst sammelignes med Rutherfurds bøger om steder fx New YorkMere kød og blod på personerne får man fx i Ruges østtyske familiehistorie I tider med aftagende lys. Kan bedst sammelignes med Rutherfurds bøger om steder fx .


Jyllands-posten

d. 16. sep. 2014

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 16. sep. 2014


Information

d. 19. sep. 2014

af

af

Kristen Bjørnkjær

d. 19. sep. 2014


Kristeligt dagblad

d. 1. nov. 2014

af

af

Kristian Østergaard

d. 1. nov. 2014


Weekendavisen

d. 19. sep. 2014

af

af

Katinka Bruhn

d. 19. sep. 2014


Kristeligt dagblad

d. 16. sep. 2014

af

af

Kristian Østergaard

d. 16. sep. 2014


Børsen

d. 12. sep. 2014

af

af

Line Rasmussen

d. 12. sep. 2014