Gå til indholdPå kanten af evigheden


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

1099 sider

Udgivet

2016

genre/form

romanOriginaludgave

2014


Beskrivelse


Fem familier, en tysk, to engelske, en russisk og en amerikansk følges gennem den kolde krig, med børnebørnene i centrum. George bliver ansat hos Robert Kennedy, og russiske Dimka hos Khrusjtjov. Under den kolde krig og Cubakrisen følger vi forhandlingerne tæt, mens Rebecca forsøger at flygte fra Østberlin, og Dave slår igennem som rockmusiker


Anmeldelser (8)


10. sep. 2014

Sidste bind i "Century-trilogien" omhandler den kolde krig. Det lever fuldt ud op til de to tidligere bind om de to verdenskrige og vil glæde Folletts mange trofaste læsere. Har man brug for at få opfrisket den kolde krig, mordet på Kennedy, Cubakrisen osv., kan dette bind læses alene.

Det 3. bind i trilogien om det 20. århundrede beskriver tiden fra delingen af Berlin til murens fald i 1989. Follett skriver i sin sædvanlige factsmættede stil iblandet personlige historier fra de 5 familier, en russisk, en tysk, en amerikansk og to engelske. Vi følger nu børnebørnene til personerne i det første bind. Man er helt inde i magtens centrum, idet russiske Dimka bliver ansat hos Khrusjtjov og George, der er sort amerikaner, bliver ansat hos Robert Kennedy. På den måde kommer man helt tæt på fx præsident Kennedy, ja helt ind i hans soveværelse. De tidligere bind behandler perioden omkring første og anden verdenskrig.

Bogen lever fuldt ud op til de to første bind i serien. Det er imponerende, hvor mange facts Follett har med, og bøgerne kan læses alene for det. På en underholdende måde får læseren her et gysende indblik i perioden. Personerne kan ind imellem virke lidt skabelonagtige, det kan ikke undgås med alle de historier, der skal fortælles.

Mere kød og blod på personerne får man fx i Ruges østtyske familiehistorie I tider med aftagende lys


New York


. Kan bedst sammelignes med Rutherfurds bøger om steder fx New YorkMere kød og blod på personerne får man fx i Ruges østtyske familiehistorie I tider med aftagende lys. Kan bedst sammelignes med Rutherfurds bøger om steder fx Mere kød og blod på personerne får man fx i Ruges østtyske familiehistorie I tider med aftagende lys. Kan bedst sammelignes med Rutherfurds bøger om steder fx New York.

Lektørudtalelse

Af

Jette Landberg

Politiken

Af

May Schack

d. 16. sep. 2014

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 16. sep. 2014

Information

Af

Kristen Bjørnkjær

d. 19. sep. 2014

Kristeligt dagblad

Af

Kristian Østergaard

d. 1. nov. 2014

Weekendavisen

Af

Katinka Bruhn

d. 19. sep. 2014

Kristeligt dagblad

Af

Kristian Østergaard

d. 16. sep. 2014

Børsen

Af

Line Rasmussen

2014-09-12


Informationer og udgaver

Bog

2016

Bog

2015

Bog

2014

Bog

2014

Ebog

2014

Lydbog (cd-mp3)

2014

Lydbog (net)

2014

Lydbog (cd)

2014

Punktskrift

2014