Gå til indholdPå kant med klodens klima : om behovet for et ændret natursyn


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

176 sider

Udgivet

2011

Originaludgave

2011


Beskrivelse


Klimaproblemet belyses ud fra filosofiske og teologiske betragtninger. Med kritik af bl.a. den liberale økonomiske teori og den vestlige verdens stræben efter øget vækst på bekostning af naturen og skaberværket


Anmeldelser (9)


5. jan. 2011

På kant med klodens klima er en lærd bog om de menneskeskabte klimaændringer og vigtigheden af at tage affære overfor problemet.

Klimaproblemet belyses ud fra filosofiske og teologiske betragtninger og tildeler bredsider til vores køb-og-smid-væk kultur og evige jagt på nye forbrugsgoder, privatbilismen og charterrejserne, den liberale økonomiske teori og den vestlige verdens stræben efter øget vækst. Bogen falder i 6 dele, plus en indledning og en afslutning. Der er noter, litteraturhenvisninger og en liste med ordforklaringer. Kapitlerne er meget korte. Med mange litterære citater fra kendte og forskellige forfattere som Coetze, Storm P., Thorkild Bjørnvig og Johannes V. Jensen og mange teologer og filosoffer belyses emnet. Forfatteren tilbageviser Descartes holdning til skaberværket og ønsker at revidere vores natursyn. Med vægt i skabelsesteologiske argumenter, skal vi genskabe ærefrygten for skaberværket. Bogen er gennemarbejdet, men noget ujævn i både sprogbrug og tilgængelighed.

Forfatteren har tidligere udgivet bogen Historien om K. E. Løgstrup og Løgstrup citeres også flittigt i denne bog. Desuden lægger bogen sig op ad bøger som En ubekvem sandhed af Al Gore, selvom den teologiske vinkel er ny.

En akademisk bog, for den klimainteresserede, der ikke lader sig skræmme af den meget teologiske retorik.

Lektørudtalelse

Af

Maria Björnsdóttir

Gymnasieskolen

Af

Hans Jørgen B. Thomsen

2012, nr. 6

Global økologi

Af

Uffe Geertsen

Årg. 18, nr. 3 (2011)

Jyllands-posten

Af

Johs. H. Christensen

d. 20. jan. 2011

Information

Af

Mikkel Wold

d. 29. apr. 2011

Kristeligt dagblad

Af

Henrik Jensen

d. 20. jan. 2011

Weekendavisen

Af

Lars Christiansen

d. 15. jul. 2011

Præsteforeningens blad

Af

Martin Ishøy

Årg. 101, nr. 22/23 (2011)

Dansk kirketidende

Af

Helle Rørbæk Hørby

Årg. 163, nr. 4 (2011)


Informationer og udgaver

Bog

2011

Ebog

2011