Bøger / faglitteratur

På jagt : grej, kultur & jagtteknik


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
250 sider: ill. i farver
Udgivet
2013

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. okt. 2013

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 28. okt. 2013

Lige så meget en jagtbog for både eksisterende og potentielle jægere, og med den vinkel dækkes hele emnet fint på et godt og basalt niveau. Bør også formidles til anti- og ikke-jægere, der her vil blive klogere.

Forfatteren er vokset op som jæger, lever af jagt, driver en jagtskole (dcphuntingacademy.dk) og er reporter på TV2 Fri, så stoffet er i meget erfarne hænder. Det finder læserne hurtigt ud af - uanset om de er jægere, gerne vil være det eller bare vil vide mere om jagt. Bogen er en blanding af: faglig viden, fornuftige råd om at begå sig på jagt samt personlige synspunkter. Der formidles ikke tilbundsgående viden, men tilstrækkeligt engageret information til at bogen når under overfladen og vil skabe indsigt og interesse. Teksten er struktureret i 6 afsnit: Jagt begynd, Grej, Skydning i praksis, Beklædning, På jagt og Jagt forbi, så man følges godt af sted lige fra interessen vækkes, til man tilbereder vildtretter. Et støvet grafisk udtryk og ikke altid lige gode eller stemningsskabende billeder trækker dog ned i indtrykket.

Det er nogle år siden, der er kommet nye udgaver af de brede bøger om jagt som fx Politikens jagtbog, men denne er anderledes i sit sigte. Mens de andre er mere tekniske, så er denne nye bog både bredere og bedre i sin formidlingsform - og meget mere i oversigtsform.

En oplagt bog for alle, der ikke er oplært/opvokset med jagt, men som her får en første guide. En guide, der også kan bruges af mere erfarne jæger og folk, der bare vil snuse til området.


Jyllands-posten

d. 7. dec. 2013

af

af

Simon Staffeldt Schou

d. 7. dec. 2013


Jæger

Årg. 22, nr. 12 (2013)

af

af

TMN

Årg. 22, nr. 12 (2013)