Gå til indholdBøger / faglitteratur / erindringer

På Herlufsholm : en dans med eliten


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

254 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2017

Ophav

Steen Brogaard(illustrator)
Genre og formerindringer
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Den forhenværende rektor Klaus Eusebius Jakobsen fortæller om livet på Herlufsholm. Om traditioner og værdier, om myter og hverdag, om forventninger og drømme. Og om at uddanne til eliten


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. aug. 2017

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 8. aug. 2017

Den gamle fornemme kostskole, Herlufsholm, har i de seneste år været scene for store omvæltninger og betydelig medieopmærksomhed. Her giver skolens tidligere rektor sin version af historien om det seneste kvarte sekels omvæltninger. Bogen vil interessere gamle elever, forældre til nuværende og folk i lokalområdet.

Klaus Eusebius Jakobsen, der ikke selv har været elev på Herlufsholm, har styret skolen sikkert gennem de udfordringer, som den har mødt i de seneste mange år. En del, som overgangen til skole for begge køn, oprustning af tilbuddene om international uddannelse og opgøret med forældede, men grundfæstede traditioner er særlige for netop den skole, mens andre, som elevernes engagement og gymnasiereformen, deles med andre gymnasieskoler. Jakobsen fortæller historien med fokus på sin egen rolle, og han beskriver de udfordringer, han har mødt som rektor. Bogen afsluttes med en litteraturliste som også omfatter forfatterens brevkorrespondance med relevante personer.

Jakobsen skriver ligefremt. Fokus er hans egne overvejelser, og selvom det selvfølgelig vedrører hans job som rektor, får det ind i mellem en privat karakter, som giver bogen en smallere målgruppe end flere andre bøger om skolen.

Herluf 4everI et hav af lyseblå skjorter


og I et hav af lyseblå skjorter, der begge udkom i forbindelse med skolens 450 års jubilæum, fortæller historien om skolens senere år set fra andre vinkler og for en bredere målgruppeHerluf 4ever og , der begge udkom i forbindelse med skolens 450 års jubilæum, fortæller historien om skolens senere år set fra andre vinkler og for en bredere målgruppe.


Kristeligt dagblad

d. 4. sep. 2017

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 4. sep. 2017


Politiken

d. 9. sep. 2017

af

af

Bo Maltesen

d. 9. sep. 2017Informationer og udgaver

2017

Bog

Illustrator: Steen Brogaard

Gyldendal, 1. udgave

2017

Ebog

Illustrator: Steen Brogaard

Gyldendal, 1. e-bogsudgave