Gå til indholdBøger / skønlitteratur til børn / roman

På Giga - er Beta væk?

Del 0 af På GigaDetaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

23 sider: ill. i farver

Udgivet

2021

Ophav

Sanne Haugaard(forfatter)

Jenz Koudahl(illustrator)
Genre og formroman
Sværhedsgrad

lix: 05

let: 10

Målgruppe

til børn

Undervisning

let at læse, for begynderlæsere

Originaludgave

2021


Beskrivelse


Beta bor på planeten Giga sammen med tre andre robotter. En dag går Beta og Java ud til en hule for at finde nye ting. Beta elsker at lede efter nye ting, men tiden går, og det begynder at blive mørkt. Java vil hjem igen, men pludselig er Beta væk. Hvor er Beta? For 6-7-årige


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. maj. 2021

af

af

Stine Bille

d. 3. maj. 2021

Beta bor på planeten Giga sammen med tre andre robotter. En dag går Beta og Java ud til en hule for at finde nye ting. Beta elsker at lede efter nye ting, men tiden går, og det begynder at blive mørkt. Java vil hjem igen, men pludselig er Beta væk. Hvor er Beta? For 6-7-årige.

Tre bøger i serien "Giga", der handler om fire robotter, som bor på planeten Giga. De fire robotter er meget forskellige, men trods deres forskellighed og små uoverensstemmelser er de gode venner. I "På Giga - er Beta væk?" er Beta ude og lede efter ting i en hule sammen med robotten Java. I "På Giga - er Pix syg" kommer Pix til at drikke noget giftigt væske. Heldigvis ved Vito, hvad der skal gøres. I "På Giga - er Vito en helt" lander en ufo på planeten, og den har brug for hjælp. Bøgerne er skrevet i et læsevenligt sprog. Der er mange lydrette ord og mange gentagelser. Ordene er på max. seks bogstaver, og sætningerne på max. seks ord. Bøgerne har lix 5 og let-tal 10-11.

Det er tre skønne hverdagshistorier om fire robotter med stærke personligheder. Illustrationerne er fulde af fantasi og liv, og understøtter både tekst og stemning på bedste vis.

En anden god serie, som også handler om venskab, med samme sværhedsgrad fra samme forlag, kunne være "Nor og Frida", fx Nor og Frida - en sej bror.Informationer og udgaver

2021

Bog

Illustrator: Jenz Koudahl

Dansklærerforeningen, 1. udgave