Gå til indholdBøger / skønlitteratur til børn / roman

På flugt


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

32 sider: ill. i farver

Udgivet

2019

Ophav

Viki Munksgaard(illustrator)
Genre og formroman, fantasy, romaner
Sværhedsgrad

lix: 07

let: 16

Målgruppe

til børn

Undervisning

let at læse, for begynderlæsere

Originaludgave

2019


Beskrivelse


Fantasy. Måne er vågnet op med vinger og ikke horn. Hun må flygte, for alle heste i Ådalen hader hestene med vinger. Hun opsøger hestene i bjergene, der tror, hun er spion og smider hende i fangehullet


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. okt. 2019

af

af

Ingelise Blom Hansen

d. 22. okt. 2019

Måne og Storm er venner. De bor i Ådalen, hvor alle heste får horn. Hestene, der bor i bjergene, har vinger, det er deres fjender. En dag får Storm endelig sit horn, han er glad, men Måne er trist. Får hun mon aldrig et horn? Tre bøger om Måne og Storm. Fra 7 år.

"Horn og vinger" er en ny fantasyserie fra "Alvildas stjernebøger" med én stjerne. Her er tre bøger om føllene Storm og Måne. Måne kender ikke sin rigtige far og mor, men hun bor hos hesten Vila, der er som en mor for hende. Hestene i Ådalen får snoede horn i panden, når de når en vis alder. I bjergene bor nogle andre heste. De har vinger. De to slags heste er fjender og udkæmper nogle drabelige kampe. En dag får Storm sit horn, mens Måne stadig ikke kan mærke noget i sin pande. Til gengæld får hun meget ondt i ryggen. På hvert opslag er der en stor illustration. Teksten er skrevet i korte sætninger med én-, to- og ganske få trestavelses ord. Der er linjeskift ved punktum. Der er op til 19 linjer på en side. Alle tre bind har lix 7.

Rigtig spændende, lille fantasyserie for de begynderlæsere, der har knækket læsekoden. Teksten er letlæst, selv om der er mange linjer på siderne. Temaerne er venskab, fjendskab, mod og det at høre til. Bøgerne vil helt sikkert få mange læsere.

Prøv også at læse serien "Den gule gift", fx Hyllas hævnRavnens skrig


, og serien "Ravets børn", fx Ravnens skrigPrøv også at læse serien "Den gule gift", fx Hyllas hævn, og serien "Ravets børn", fx .Informationer og udgaver

2019

Bog

Illustrator: Viki Munksgaard

Alvilda, 1. udgave

2020

Ebog

Illustrator: Viki Munksgaard

Alvilda, 2. e-bogsudgave

2020

Ebog

Illustrator: Viki Munksgaard

Alvilda, 1. e-bogsudgave

2020

Lydbog (net)

indlæser: Lea Palme Skriver

Alvilda

2020

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Lea Palme Skriver

Alvilda,AV Forlaget