Gå til indholdPå flugt : historien gentager sig


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

293 sider

Udgivet

2016

Originaludgave

2016


Beskrivelse


Om den kamp mange kristne fører for at bevare de ældste kristne menigheder i Mellemøsten med linjer fra nutidens forfølgelser til masseudryddelserne af armenske og andre kristne minoriteter, der fandt sted for godt 100 år siden


Anmeldelser (5)


10. jun. 2016

En del af de mange mellemøstlige flygtninge er kristne. Forfatteren beskriver de forhold som de oprindelige kristne menigheder i Mellemøsten lever under i disse år. Bogen vil blive læst af kristne, men vedkommer alle, der interesserer sig for de mange nye indvandreres baggrund.

Kari Fure er cand. polit. og redaktør på den kristne norske avis, "Dagen". Gennem samtaler med lokale beskriver hun det veritable folkedrab, der for tiden pågår i ly af de mellemøstlige konflikter. Krigen er grusom, men de kristne er, som religiøs minoritet, dobbelt ramt. Fure beskriver også den kamp mange kristne fører for at bevare de ældste kristne menigheder i områder, der har været deres i 2000 år. Endelig betragter hun begivenhederne fra en historisk vinkel, og trækker linjer fra dagens forfølgelse til den masseudryddelse af armenske og andre kristne minoriteter, der fandt sted for godt 100 år siden i forbindelse med opløsningen af det Osmanniske Rige.

Fure er en kyndig journalist, der belyser sit emne fra flere vinkler. Hun afbalancerer sin beretning, og har også blik for de forskelle, der er i de forskellige muslimske kredse. Hendes kristne baggrund er tydelig, men hun er uden den skingerhed, man møder i andre, mere åbenlyst islamfjendske publikationer om situationen i området.

Klaus Wivels Den sidste nadver


er et andet afbalanceret bud på en beskrivelse af de kristnes vanskelige stilling i MellemøstenKlaus Wivels Den sidste nadver er et andet afbalanceret bud på en beskrivelse af de kristnes vanskelige stilling i Mellemøsten.

Lektørudtalelse

Af

Jørgen Bartholdy

Krigsvidenskab.dk [online]

Af

Søren Greve

2017-10-20

Kristeligt dagblad

Af

Kristian Østergaard

d. 23. jul. 2016

Weekendavisen

Af

Peter Wiingaard

d. 1. jul. 2016

Kristeligt dagblad

Af

Thue Ahrenkilde Holm

d. 28. dec. 2016


Informationer og udgaver

Bog

2016