Bøger / faglitteratur / essays

På færde : essays om natur, historier og tro


Beskrivelse


Forfatteren fører læseren ind i spændingsfeltet mellem keltisk kristendom, hedenskaben som angelsakserne førte med fra Danmark, og den europæiske kirke.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. sep. 2011

af

af

Anny Skov Madsen

d. 15. sep. 2011

Bogen kan læses af dem, der har interesse for kristendommens lange spor og kristen forkyndelse.

Forfatteren, der er sognepræst og cand.mag. i litteratur, har rejst til fods i England, nærmere bestemt Northumberland, i de samme gamle spor, som pilgrimme midt i 1000-tallet gjorde for at kristne landet. Med sig i bagagen har hun nogle af de skrifter, som fortæller om brydningstiden mellem hedenskab og kristendom, her den angelsaksiske kirke. Det er bl.a. munken Beda og Beowulf, men også Grundtvig er med. Der er en kort beskrivelse af de landskaber og steder, bl.a. klosteret på Holy Island, Lindisfarne, hun rejser igennem. Netop det at være på vej inspirerer hende til at fortælle i essayens form om naturen, det religiøse tankegods, det kristne budskab, forkyndelsen og det kirkelige fællesskab.

M. Lidegaard: Hvad troede de på?, 2004 handler om religiøse grundtanker i oldtiden og vikingetiden.

Vandringer i fortidens landskaber, kirker, klostre og ruiner har inspireret forfatteren til i essays at fortælle om tidligere tiders brydningstid mellem hedenskab og kristendom. Hun er velbevandret i litteratur, historie og religion, men det er forkyndelsen, der ligger hende på sinde. Størst udbytte får man, hvis man kender noget til den tidlige kirkehistorie. Bogen kan også være en inspiration til at gå nye pilgrimsruter.


Kristeligt dagblad

d. 13. okt. 2011

af

af

Kristian Østergaard

d. 13. okt. 2011


Præsteforeningens blad

Årg. 101, nr. 49 (2011)

af

af

Gudmund Rask Pedersen

Årg. 101, nr. 49 (2011)