Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

På den rette hylde : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

172 sider

Udgivet

2018

Genre og formroman, satire, humor
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2018


Beskrivelse


På humoristisk vis krydses en række personers veje omkring Humlesens Bryggeri med direktør Møller i spidsen


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. nov. 2018

af

af

Michael Linde Larsen

d. 29. nov. 2018

Humoristisk skildring om Knud-Erik Jensen og en række personer omkring ham, hvis veje krydses på underfundig vis. Læsere lidt op i årene vil kunne hygge sig med tosserierne, den hyggelige stemning og den gode slutning.

Året er 1989. Da Knud-Erik bliver fyret som sælger i babytøjsbranchen, bliver det starten på en ny karriere som privatchauffør hos direktør Møller i firmaet Humlesens Bryggeri. Vi møder også den gnavne vicevært og hans kone, deres datter Birthe, hendes mand Egon og deres søn "Lillemand" og andre personer fra forskellige samfundsklasser, der bindes sammen af handlingen. For hvem er det der har taget fru Møllers kinesiske figurer, hvordan skal Birthe og Egon nogensinde få råd til en barnedåb? Og vil det nogensinde lykkedes personalechef Møller at få afgivet den sædprøve?.

Der er flere tilløb til "trækken på smilebåndet", men helhedsindtrykket er noget ujævnt. Personerne er beskrevet naive og endimensionelle som i en gammel dansk folkekomedie. Replikkerne er visse steder rammende, men det sjove bliver ofte overskygget af lange passager uden det store indhold. Det hele bliver noget anstrengt og fjollet.

Et bedre bud på en humoristisk roman er Den hundred og et-årige der tænkte at han tænkte for megetaf Jonas Jonasson.Informationer og udgaver

2018

Bog

Ole Henning Andersen (f. 1948)

Olufsen Bøger, 1. udgave