Bøger / faglitteratur

Overvågning

Del 39 af Tænkepauser

Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
60 sider
Udgivet
2016
Ophav

Beskrivelse


Kort om bogen Om overvågning og dens forskellige aspekter i nutidens liv og kultur. Af interesse for alle samfundsinteresserede Beskrivelse Lektor ph.d. Anders Albrechtslund har skrevet dette lille bidrag om overvågningssamfundet. I bogen beskæftiger han sig med overvågning i dens forskellige aspekter. Overvågningssamfundet eksisterer allerede hvilket bogens mange eksempler tydeliggør, men det er ikke kun staten, der overvåger. Med forskellige teknologier, og som almindelige borger og som brugere af sociale medier foregår overvågningen på mange niveauer, og på godt og ondt. Ud over de mange overvågningsmuligheder ser bogen på det etiske aspekt af overvågning og understreger vigtigheden i at forstå hvordan vores liv er domineret af fænomenet Vurdering Et tankevækkende bidrag til forståelse af overvågningens totale dominans med gode eksempler og pointer Andre bøger om samme emne/genre Bogen kan sammenlignes med de øvrige titler i Århus Universitets serie "Tænkepauser", som formidler forskningsbaseret viden på et tilgængeligt grundlag. Om overvågning findes endvidere bl.a. Big Brother 2.0 Til bibliotekaren Anbefales til alle biblioteksstørrelser Lektør: Bent Birk Kristensen.

Indhold

Overvågning som kultur ; Ude og inde ; Mellem venner ; Må vi kigge med? ; Jeg overvåger dig


I samme serie


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. apr. 2016

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 29. apr. 2016

Om overvågning og dens forskellige aspekter i nutidens liv og kultur. Af interesse for alle samfundsinteresserede.

Lektor ph.d. Anders Albrechtslund har skrevet dette lille bidrag om overvågningssamfundet. I bogen beskæftiger han sig med overvågning i dens forskellige aspekter. Overvågningssamfundet eksisterer allerede hvilket bogens mange eksempler tydeliggør, men det er ikke kun staten, der overvåger. Med forskellige teknologier, og som almindelige borger og som brugere af sociale medier foregår overvågningen på mange niveauer, og på godt og ondt. Ud over de mange overvågningsmuligheder ser bogen på det etiske aspekt af overvågning og understreger vigtigheden i at forstå hvordan vores liv er domineret af fænomenet.

Et tankevækkende bidrag til forståelse af overvågningens totale dominans med gode eksempler og pointer.

Bogen kan sammenlignes med de øvrige titler i Århus Universitets serie "Tænkepauser", som formidler forskningsbaseret viden på et tilgængeligt grundlag. Om overvågning findes endvidere bl.a. Big Brother 2.0.