Gå til indholdOvergrebet


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

270 sider

Udgivet

2019

genre/form

romanOriginaludgave

2019


Beskrivelse


Marie er lykkelig gift og arbejder til daglig i en bank. En aften bliver hun brutalt voldtaget af sin chef. Da hun efterfølgende opdager, at hun er gravid, bliver Marie mere og mere vanvittig


Anmeldelser (3)


22. maj. 2019

Karrierekvinden Marie er i starten af trediverne, og er lykkeligt gift med Laurent. Hun har hidtil levet et meget beskyttet liv men det ændrer sig drastisk en aften, hvor hun bliver brutalt voldtaget af sin chef. For læsere af sørgelige romaner.

Forfatteren er debutant og blev nomineret til Prix Goncourt for sin roman. Den unge kvinde, Marie, er lykkelig gift med Laurent og er i fuld gang med at etablere sig på karrierefronten i en bank. Men en dag tilbyder hendes chef at køre hende hjem og i bilen bliver hun brutalt voldtaget af ham. Tynget af skyld og skam beslutter hun at hemmeligholde voldtægten for alle, men da hun lidt tid efter opdager at hun er gravid, bliver hun mere og mere vanvittig og forsvinder ind i et mentalt mørke, som får hende til at begå en forfærdelig og tragisk handling.

Det er en meget barsk historie, som ikke er for sarte sjæle. Som læser bliver man hvirvlet ind i Maries vanvid og mørke, og bogen bliver siddende længe når sidste side er læst.

En anden roman om en kvinde som også går i opløsning efter en ubehandlet voldtægt, er Flik flak


af Iben KrogsdalEn anden roman om en kvinde som også går i opløsning efter en ubehandlet voldtægt, er Flik flak af Iben Krogsdal.

Lektørudtalelse

Af

Sanne Mendel

Litteratursiden.dk [online]

Af

Anne Grete Jacobsen

2019-06-27

Weekendavisen

Af

Siri Ranva Hjelm Jacobsen (f. 1980)

d. 12. jul. 2019


Informationer og udgaver

Bog

2019

Lydbog (net)

2019

Lydbog (cd-mp3)

2019

Ebog

2019