Gå til indholdOvergangen : om livet efter ungdommen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

256 sider

Udgivet

2020

genre/form

erindringer,

essaysOriginaludgave

2020


Beskrivelse


Hvad gør en kvinde, når overgangsalderen sætter ind, både fysisk og mentalt? Forfatteren (f. 1964) vælger at omfavne denne milepæl i livet med en selvbiografisk reflekterende analyse af kroppens og sindets udfordringer samt den kulturelle opfattelse af kvinder i og efter klimakteriet


Anmeldelser (2)


8. jun. 2020

Hvad gør en kvinde når overgangsalderen sætter ind, både fysisk og mentalt? Bogens forfatter vælger at omfavne denne milepæl i livet med en selvbiografisk reflekterende analyse af kroppens og sindets udfordringer samt den kulturelle opfattelse af kvinder i og efter klimakteriet. Målgruppen er læsere af begge køn, ikke mindst læsere af essays og intellektuelle biografier.

Da forfatteren nåede klimakteriet og fyldte 50 - med en teenager i huset og gamle forældre - stod valget mellem at forblive "ung" med den yngre kvindes livsstil, eller at hengive sig til en ny tidsalder, kropsligt som mentalt. Kroppens forandringer under klimakteriet er udgangspunktet for en række fortællinger om forfatterens eget liv, relateret til filosofiske og sociokulturelle betragtninger samt litterære referencer. Bogen er skrevet i essayistisk, afdæmpet personlig stil.

Alment læsbar, vedkommende og personlig, inspirerende og begavet bog. Ikke kun for kvinder, men alle med interesse for køn, biologi, kultur, filosofi og litteratur. Også til de intellektuelle biografilæsere og til dem, der kan lide at læse essays.

Nærmeste sammenlignelige titler er nok Nye muligheder


Jeg er f*cking hot!


og Jeg er f*cking hot!Nærmeste sammenlignelige titler er nok Nye muligheder og Nærmeste sammenlignelige titler er nok Nye muligheder og Jeg er f*cking hot!.

Lektørudtalelse

Af

Annemette Schønberg Johnsen

Politiken

Af

Dorte Hygum Sørensen

d. 17. jul. 2019


Informationer og udgaver

Bog

2020

Lydbog (net)

2020

Ebog

2020