Gå til indholdBøger / skønlitteratur / noveller

Over grænsen : krimi- og spændingshistorier


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

202 sider

Udgivet

2016

Ophav
Genre og formnoveller, krimi
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2016


Indhold

  • Sprækken / Jussi Adler-Olsen

  • Vandrende skygger / Elsebeth Egholm

  • Den fremmede / Eva Maria Fredensborg

  • Den blå ged / Lotte Hammer

  • Bentzon på broen / A. J. Kazinski

  • Fredensborg / Jakob Melander

  • Gudinden


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. maj. 2016

af

af

Marion Tirsgaard

d. 27. maj. 2016

At gå over grænsen er temaet i 7 krimi- og spændingsnoveller af nogle af Danmarks mest aktuelle og kendte krimiforfattere. Bogen er en fin appetitvækker til en række danske krimiforfattere. Til krimi- og novellelæsere.

Forfattere som Jussi Adler-Olsen, Elsebeth Egholm, Eva Maria Fredensborg, Jakob Melander og Jesper Stein tager os med på hyttetur i Sverige, til Tyskland under 2. verdenskrig, Øresundsbroen og en tur på landet på Djursland. Fælles for alle er, at de kredser om mennesker, der på hver deres måde er gået over eller blevet skubbet ud over grænsen. I Jesper Steins "Gudinden" møder vi en ung Axel Steen, der bliver sat på en selvmordssag. I "Den blå ged" af Lotte og Søren Hammer er vi på natløb med en skolefritidsordning, og i A.J. Kazinskis "Bentzon på broen" skal gidselforhandleren Niels Bentzon forhindre en mand i at springe ud fra Øresundsbroen med sin datter i armene. En del af overskuddet fra bogen går til syriske flygtningebørn.

Enkelte af novellerne mangler den skarphed i opbygning og sprogbrug, som kendetegner en god novelle. Alt i alt er det dog en udmærket og meget forskelligartet novellesamling, hvor især novellerne af Jesper Stein, A.J. Kazinski, Jussi Adler-Olsen og Jakob Melander fremhæver sig.

Forlaget har tidl. udgivet Dødelig alvorLiv for liv


Dødelig alvor


og Liv for liv, der som denne er skrevet af danske krimiforfattere, og hvor overskuddet er gået til velgørende formål Forlaget har tidl. udgivet Dødelig alvor og , der som denne er skrevet af danske krimiforfattere, og hvor overskuddet er gået til velgørende formål Dødelig alvorForlaget har tidl. udgivet og Liv for liv, der som denne er skrevet af danske krimiforfattere, og hvor overskuddet er gået til velgørende formål .


Litteratursiden.dk [online]

d. 4. jul. 2016

af

af

Rikke Bødker

d. 4. jul. 2016


litteratursiden.dk

d. 4. jul. 2016

af

af

Rikke Bødker

d. 4. jul. 2016

Fem forfattere og to krimipar har bidraget til denne spændende samling af kriminoveller. En del af overskuddet går til Red Barnets arbejde for syriske flygtningebørn. ’Over grænsen’ præsenterer syv fo...


Politiken

d. 12. jul. 2016

af

af

Anne Bech-Danielsen

d. 12. jul. 2016Informationer og udgaver

2016

Bog

Politiken, 1. udgave

2016

Ebog

Politiken, 1. E-bogs-udgave