Gå til indholdBøger / faglitteratur / vegetariske kogebøger

Ottolenghi - smag


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

317 sider: ill. (nogle i farver) ; 28 cm

Udgivet

2020

Ophav

Yotam Ottolenghi(forfatter, (hovedansvarlig))

Ixta Belfrage(forfatter, (hovedansvarlig))

Tara Wigley(forfatter)

Jonathan Lovekin(illustrator)

m.fl

Genre og formvegetariske kogebøger, kogebøger, opskrifter

Beskrivelse


Opskrifter på vegetariske retter, der kræver et minimum af anstrengelser, men trækker grønsagernes individuelle smage helt frem i billedet. Der er fokus på 20 smagsingredienser, der vil umami-bombe dine grønsager og hæve aromaerne til nye højder. For alle, der holder af sund og lækker hverdagsmad


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. okt. 2020

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 2. okt. 2020

Opskrifter på vegetariske retter, der kræver et minimum af anstrengelser, men trækker grønsagernes individuelle smage helt frem i billedet. Der er fokus på 20 smagsingredienser, der vil umami-bombe dine grønsager og hæve aromaerne til nye højder. For alle, der holder af sund og lækker hverdagsmad.

Ottolenghi står sammen med kollegaen Ixta Belfrage bag denne kogebog fyldt med plantebaserede retter, en stor del veganske. 20 smagsingredienser fremhæves i tilberedningen, som fx chili, marinader, salsa og thai- og abrikossaucer, der sammen med fx svampe, der er rige på umami, gør at de enkelte grønsager kommer bedst til deres ret. I tre kapitler gennemgås proces (fx brankning og lagring), sammensætningen af sødt, fedt, surt og stærkt og sidst nogle enkelte smagsspektakulære, men almindelige råvarer.

Hvis denne bog ikke positivt kan ændre dit forhold til vegetarkøkkenets lækkerier, er der intet der vil. Smagsoplevelserne drypper simpelthen ned af siderne. En del ledsagetekst følger retterne, så man aldrig er i tvivl, når man vil genskabe de smukt fotograferede retter. Alt er nemt at gå til, men kræver en del ingredienser, der dog er lette at skaffe.

Ottolenghi står også bag de plantebaserede PlentyPlenty more


Enkelt


Meget mere grønt - River Cottage


og more, samt Enkelt, der også har fisk og kød som ingredienser. Anbefales også til læsere af River-Cottage-kogebøgerne, fx Meget mere grønt - River CottageOttolenghi står også bag de plantebaserede Plenty og , samt Enkelt, der også har fisk og kød som ingredienser. Anbefales også til læsere af River-Cottage-kogebøgerne, fx Meget mere grønt - River CottageOttolenghi står også bag de plantebaserede Plenty og Plenty more, samt , der også har fisk og kød som ingredienser. Anbefales også til læsere af River-Cottage-kogebøgerne, fx Meget mere grønt - River CottageOttolenghi står også bag de plantebaserede Plenty og Plenty more, samt Enkelt, der også har fisk og kød som ingredienser. Anbefales også til læsere af River-Cottage-kogebøgerne, fx .


Weekendavisen

d. 27. nov. 2020

af

af

Sarah von Essen

d. 27. nov. 2020Informationer og udgaver

2020

Bog

Illustratorer: Jonathan Lovekin, Nishant Choksi

Lindhardt og Ringhof, 1. udgave